Van

Gürpınar'da 110 konut yapılacak

21:33 30 Mayıs 2018
Gürpınar'da 110 konut yapılacak

Gürpınar Belediyesince hayata geçirilecek Gürpınar Konakları Projesi ile kentte 110 konut yapılacak.

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Gürpınar Belediyesi, gerçekleştirdiği alt ve üstyapı ile sosyal belediyecilik çalışmalarının yanı sıra vatandaşların ev ihtiyacını karşılamak için de önemli projeler geliştiriyor.

Bu kapsamda uzun süredir toplu konutların inşası için çaba gösteren belediyenin girişimleri sonucunda ilçeye yapılacak 110 konut için ihaleye çıkılacak.

Kaymakam ve Belediye Başkanvekili Osman Doğramacı, bu konuda gösterdikleri yoğun çabanın sonuç verdiğini söyledi.

Bu çerçevede ilk etap olarak 110 konutun ihalesine çıkacaklarını belirten Doğramacı, "Konutla ilçenin kalkınmasına önemli katkı sağlayacak. İlçemizde yıllardır yaşanan konut sıkıntısını gidermek için harekete geçtik. Bu kapsamda da uzun süredir yoğun bir çaba sarf ediyorduk. Çabalarımız karşılığını buldu ve ilk etap çalışmalarına en kısa sürede başlıyoruz." dedi.

Ev sahibi olmak isteyenler için çok iyi bir fırsat sunduklarını belirten Doğramacı, şunları kaydetti:

"Bu fırsatın da vatandaşlarımız tarafından iyi değerlendirilmesini istiyoruz. Konutlarımız sadece Gürpınar'ın değil Van ilinin prestij projelerinden biri olacaktır. Havası, suyu, güneşiyle tamamen yaşanılabilir bir şehir inşa etmek için çalışıyoruz ve Allah'ın izniyle bunu hep birlikte başaracağız. Gürpınar'ın kalkınması için yakaladığımız bu hizmet ve yatırım atağından isteyen herkes faydalanabilir. Her şey daha yaşanabilir bir Gürpınar için."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.