Van

Tarihi çarşıda restorasyon başladı

13:07 03 Temmuz 2018
Tarihi çarşıda restorasyon başladı

Van Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Peynirciler Çarşısı’nda restorasyon çalışmalarına başladı.

Van'ın tanıtımı ve kente ait marka değerlerin yaşatılması için aralıksız şekilde çalışan Büyükşehir Belediyesi, kentteki Cumhuriyet dönemi yapılarından Tarihi Peynirciler Çarşısı’nı baştan aşağı yeniliyor.

Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda yürütülen restorasyon çalışması yaklaşık 4 ay sürecek.

Fiziki şartları yetersiz olan ve hijyen açısından risk taşıyan çarşı, yapılan çalışmalar sayesinde hem modern bir görüntüye kavuşacak hem de Van'ın meşhur otlu peynirinin marka değerini yükselterek dünya standartlarına taşıyacak.

Tarihi yapısına uygun şekilde restore edilecek çarşıdaki çalışmalar nedeniyle esnaf için geçici dükkanlar oluşturuldu. Restorasyon projesinin yaklaşık 4 milyon liraya mal olacağı bildirildi.

Çarşı esnafından Fettah Yıldırım, daha önce çarşının hijyenik olmadığını belirterek, "Eskiden sakatatçılardan dolayı burası çok kötü kokuyordu. İnsanlar çarşıda gezemiyorlardı. İnşallah çalışma tamamlandığında burası Vanımıza yakışır bir yer olacak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.