Van

Özalp'te öğrencilere danışmanlık hizmeti

11:53 04 Temmuz 2018
Özalp'te öğrencilere danışmanlık hizmeti

Özalp Milli Eğitim Müdürülüğü, ortaöğretim kurumları merkezi sınavının ardından öğrenci ve velilere tercih konusunda yardımcı olmak için 20 okulda Tercih Danışma ve Rehberlik Bürosu kurdu.

Özalp İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Vahdettin Aksoy, yaptığı açıklamada, liselere yapılacak yerleştirmeler için öğrencilerin ilçe genelindeki 20 okulda Tercih Danışma ve Rehberlik Bürosu kurduklarını belirtti.

Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih döneminin başladığını ve öğrencilerin kurulan rehberlik bürolarında deneyimli öğretmenler eşliğinde tercihlerini yapabileceklerini aktaran Aksoy, şunları kaydetti:

"Bizler Özalp İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Tercih Danışmanlık ve Rehberlik Büroları kurduk. İlçe merkezinde ve bağlı mahallelerde 20 tane Tercih Danışmanlık ve Rehberlik Bürolarımız mevcut. Bu kurduğumuz bürolarımızın bir kısmı ilçe merkezinde bir kısmı da köylerde bulunuyor. Tercih yapacak öğrencilerimize aldıkları puan ve yerleşebilecekleri okullar hakkında bilgiler verilerek öğrenci ve velilerimizin sağlıklı tercih yapabilmelerini sağlıyoruz."

Aksoy, özellikle kırsal kesimde yaşayan öğrenci ve velilerin tercih yapma konusunda sıkıntı yaşadıklarına işaret ederek, kurulan bu bürolarla köylerdeki öğrenci ve ailelerinin tercihlerini en sağlıklı şekilde yapabileceklerini dile getirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.