Van

Özalp'te 6 çiftçiye küçükbaş hayvan desteği

13:26 05 Eylül 2018
Özalp'te 6 çiftçiye küçükbaş hayvan desteği

Özalp ilçesinde "Genç Çiftçi Projesi" kapsamında destek almaya hak kazanan 6 çiftçiye, 204 küçükbaş hayvan dağıtıldı.

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü önünde teknik personel ve veterinerler gözetiminde gerçekleşen programda, 6 çiftçiye 34'er küçükbaş hayvan teslim edildi.

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Sinan Hakan, burada yaptığı açıklamada, Tarım ve Orman Bakanlığı'nca tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, genç çiftçilerin desteklenmesi, gelir düzeylerinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve genç kırsal nüfusun istihdamına katkıda bulunulması amacıyla Genç Çiftçi Hibe Destek Programı'nı uygulamaya koyduğunu anımsattı.

Bu projenin Türkiye genelinde olduğu gibi ilçede de hayvancılığa can suyu olacağına inandıklarını belirten Hakan, "Bugün genç çiftçilerimize küçükbaş hayvan vermekten dolayı büyük mutluluk duymaktayım. Bundan sonra da ilçemizde tarımsal desteklemeler yapılmaya devam edecektir. Başta Tarım ve Orman Müdürlüğümüzün yetkilileri olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum." dedi.

Çiftçi Kübar Konuk da yapılan desteklerin genç çiftçiler için çok yararlı olduğunu ve çiftçilerin bu destekler sayesinde hayvancılık yapma imkanı kazandığını dile getirerek, desteklerinden dolayı yetkililere teşekkür etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.