Van

Edremit'te Planetaryum ve Bilim Merkezi kuruluyor

13:34 11 Eylül 2018
Edremit'te Planetaryum ve Bilim Merkezi kuruluyor

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Van'ın Edremit Belediyesince ilçeye Planetaryum ve Bilim Merkezi kurulacak.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, ilçede her yaştan farklı birikime sahip insanları bilimle buluşturarak, bilgiyi kaynağından öğrenmelerini sağlamak ve merakı tetiklemek için bilimsel çalışmaların yapılabileceği merkezlerin kurulması planlanıyor.

Bu kapsamda ilçede kurulması planlanan planetaryumda 35 kişi kapasiteli kubbe perde sistemi yer alacak. Bu sayede her bilim dalı için özel olarak hazırlanmış filmler izlenebileceği gibi anlık gökyüzü olayları da kubbeye yansıtılabilecek.

Çocukların ve gençlerin kullanımına tahsis edilecek olan çeşitli boy ve büyütme gücündeki teleskop ve mikroskop setleri planetaryuma entegre edilerek, bu sayede mikrodan makroya gözlemlerin yapılmasına olanak tanıyan ender bilim merkezlerinden biri hizmete sunulacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli, planetaryum ve bilim merkezi sayesinde çocukların kabiliyetlerinin bilime yönlendirileceğini belirtti.

Çocukların bilgisayar ve cep telefonu gibi teknolojik aletlerin başında çok zaman geçirdiklerine dikkati çeken Çiçekli, "Çocuklarımızın ve gençlerimizin teknolojiyi olumlu yönde kullanarak bilimsel veriler elde etmelerini sağlamak amacıyla Planetaryum ve Bilim Merkezi Projesi'ni geliştirdik. Geleceğin bilim adamları, bu merkezlerden yetişerek ülkemize ve milletimize büyük faydalar sağlayacak. Tesis uzun yıllar boyunca sadece il sınırları içindeki vatandaşlarımıza değil, çevre illerdeki her yaştan vatandaşın da hizmetinde olacak ve ilimizi bir bilim turizmi merkezi haline dönüştürecektir. Sayın Cumhurbaşkanımızın ilk 100 gün planında gerçekleşecek hizmetlerden saydığı Planetaryum ve Bilim Merkezini 6 aylık çaba sonrasında ilçemize kazandırıyoruz. Çocuklarımız ve gençlerimiz uzayın veya okyanusların derinliklerini oturdukları koltuklardan tüm gerçekliğiyle keşfedebilecek." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.