Van

Van'da eğitim-öğretim değerlendirme toplantısı

14:01 14 Eylül 2018
Van'da eğitim-öğretim değerlendirme toplantısı

Van'da 2018-2019 eğitim öğretim dönemi için değerlendirme toplantısı yapıldı.

Koç İlk ve Orta Öğretim Okulu salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili Murat Zorluoğlu, geçen yıl İçişleri Bakanlığının genel koordinasyonunda tüm Türkiye genelinde okul güvenliğiyle ilgili yeni bir yaklaşımın ortaya konulduğunu söyledi.

Geçen yıl okul yönetimi, okul aile birliğiyle, emniyet teşkilatı ve jandarma teşkilatı arasında farklı bir bağ oluşturulduğunu vurgulayan Vali Zorluoğlu, "Okullarımızda emniyet ve jandarmamızın irtibat görevlileri görev aldı. Okul çevresinde yer alan internet kafelerde denetimler yapıldı ve bu kapsamda çok sayıda ceza kesildi." diye konuştu.

Zorluoğlu, şöyle devam etti:

"Bu sene İçişleri Bakanlığımız ve Milli Eğitim Bakanlığımız bu konuyu biraz daha ileri götürüyorlar ve valiliklerden bir takım ilave tedbirler istenmekte. Bizzat illerde valiler, ilçelerde de kaymakamlarımızın yakın gözetimi, denetimi ve koordinasyonunda, okullarımız risk gruplarına ayrılarak her okulu kendi riski çerçevesinde değerlendireceğiz ve buna göre de tedbirler alacağız."

Kentteki eğitimi seviyesini yükseltmek için 3 hedeflerinin olduğunu açıklayan Zorluoğlu, şöyle konuştu:

"Hedeflerimizden biri okul sayısını artırmak suretiyle ilimizde tam gün eğitime geçmek. Bununla ilgili belediyelerin de vali ve kaymakamlıkların bünyesinde olmasından faydalanarak çok sayıda arsayı Milli Eğitim Müdürlüğümüze tahsis ettik. İkinci önemli hedefimiz ise akademik başarıyı artırmak. Van bu manada 'Van hak ettiği yerde değil' diye düşünüyoruz. Üçüncü hedefimiz ise okullaşma oranını artırmak. İlk ve ortaokullarında okullaşma oranında Türkiye ortalamasının çok gerisinde değiliz. Ancak anaokulu ve liselerde bizim Türkiye ortalamasını yakalamamız gerekiyor."

Zorluoğlu, Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan Sürekli Eğitim Merkezinde eğitim gören 200 öğrencinin üniversiteye yerleştiğini dile getirdi.

İçişleri Bakanlığı, kaymakamlıklar, Milli Eğitim Bakanlığı ve müdürlükleri ile işbirliği içinde önemli adımlar attıklarını anlatan Zorluoğlu, "Uzun yıllar biriken sorunları çözme noktasında irademizi oraya koyuyoruz. Bu anlamda ilave tedbirler alıyoruz. Bu sene bazı okullarımızda sabit polis ve jandarma personelimiz olacak. Geçtiğimiz yıl bunlar irtibat personeli şeklindeydi. Bu sene çok riskli gördüğümüz bazı okullarımızda sabit görevliler göreceksiniz. Okulların başlamasıyla bu tedbirler alınacaktır." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.