Van

"Elektrik direklerini çalarak vatandaşları elektriksiz bırakıyorlar"

16:46 24 Eylül 2018
"Elektrik direklerini çalarak vatandaşları elektriksiz bırakıyorlar"

Van Gölü Elektrik Dağıtım AŞ'den, hırsızların elektrik direklerindeki demirleri çalarak binlerce kişinin elektriksiz kalmasına neden olduğu bildirildi.

VEDAŞ'tan yapılan açıklamada, kış aylarında enerji kesintisi yaşanmaması için şebeke unsurlarının kontrol edilerek hazır hale getirildiği belirtildi.

İl ve ilçe merkezlerinde enerji nakil hatlarının demir direklerinden parça çalınması nedeniyle devrilen direklerin onarımlarının tamamlandığı belirtilen açıklamada, hırsızların özellikle kırsal bölgelerden geçen enerji nakil hatlarındaki direklere zarar verdiği aktarıldı.

Tüketiciye kaliteli ve kesintisiz enerji sunmak için enerji altyapısına önemli yatırımların yapıldığı vurgulanan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Van, Bitlis, Muş ve Hakkari illeri ile bazı ilçe merkezlerinde hatlarımız yer altına alınmıştır. Trafo merkezlerimiz ve şebeke unsurlarımız yenilenerek güçlendirilmiştir. Ülkemizin en büyük akıllı şebekesi bölgemizde tesis edilmiş durumdadır. SCADA, OSOS, CBS ve PLC merkezlerimizle şebekemizin dijital ortamda uzaktan takibi yapılmaktadır. Tüketicilerimizin memnuniyetini daha da artırmak için tüm imkan ve kaynaklar kullanılarak hizmet bölgemizin genelinde çalışmalarımız aralıksız sürdürülmektedir. Bunca yapılan yatırıma ve iyileştirmelere rağmen, bazı kişiler, enerji nakil hatlarımızdan parça çalıp, hurdacılara satmakta ya da evlerinin, tarlalarının etrafına çitler yapmaktadır. Bunun sonucu, bölgemizde yaklaşık 50 lira kazanç sağlamak için binlerce kişi elektriksiz kalmaktadır. Parçaları çalınan direkler, mukavemetlerinin düşmesi sonucu en küçük bir rüzgarda yıkılmaktadır. Kış şartlarında ekiplerin arıza bölgesine ulaşması, onarımlarının sağlanarak enerjilendirmesi sırasında geçen zamanda da o bölgedeki insanlarımız maalesef elektriksiz kalarak mağdur olmaktadır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.