Van

Gürpınar'da festival hazırlığı

15:58 27 Eylül 2018
Gürpınar'da festival hazırlığı

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Van'ın Gürpınar Belediyesince ilk defa gerçekleştirilecek yağlı güreşlerin yapılacağı "1. Gürpınar Kültür ve Sanat Festivali" için hazırlıklar sürüyor.

Edirne'den Van'a birlik, beraberlik ve kardeşlik bağlarının daha da güçlenmesinin amaçlandığı festival için Beşbulak Mesire Alanı'nda başlatılan çalışmaların büyük bölümü tamamlandı.

Türkiye'nin önde gelen başpehlivanları ile birçok kentin belediye başkanlarının da katılacağı festival, 4-5 Ekim'de yapılacak.

Kaymakam ve Belediye Başkanı Osman Doğramacı, gazetecilere yaptığı açıklamada, yeni bir Gürpınar inşa etmeye çalıştıklarını söyledi.

Sezon bitmeden hayallerini kurduğu şehrin birçok eksiğini tamamlayacaklarını anlatan Doğramacı, 29 Eylül'de sanatçı Buray'ın sahne alacağı konserde bölgenin en büyük ve ilk tematik millet parkı olma özelliğini taşıyan Gürpark Millet Bahçesi, Başbulak Mesire Alanı, Kent Meydanı ve Huzur Sokağı projelerinin resmi açılışını yapacaklarını belirtti.

Projeleri sadece Gürpınar için değil, Van ve bölge için de yaptıklarını ifade eden Doğramacı, Kırkpınar'dan Gürpınar'a projesi kapsamında ulusal yağlı güreşlerin yapılacağı festival için de hazırlıkların büyük bir kısmının tamamlandığını aktardı.

İlçede 180 lisanslı güreşçi olduğunu belirten Doğramacı, şöyle dedi:

"Güreşçilerimizle Van'ı her yerde temsil ediyoruz. Bu çocuklarımız çok yetenekli. Bu yeteneklerini daha da ilerletmek, onlara farklı fırsatlar yaratmak adına Ferdi Sporlar Merkezi yaptık. Çocuklarımızın spora olan ilgisini arttırmaya çalışıyoruz. Kırkpınar'dan Gürpınar'a projesini bu kapsamda düşündük. Yağlı Güreşler Düzenleyen Kentler Birliği'yle irtibata geçtik. Şu anda Yağlı Güreşler Düzenleyen Kentler Birliği'ne üye Türkiye'nin Doğu Anadolu'daki tek ilçesiyiz."

- "Artık batıdan doğuya bir akım olabilir"

Doğramacı, festivalle amaçlarının ülkenin en doğusu ile en batısı arasında bir kardeşlik iklimi oluşturmak olduğunu vurgulayan Doğramacı, şunları kaydetti:

"Biz Edirne'nin Van'a, Van'ın Manisa'ya, Hakkari'nin de Tekirdağ'a uzak olmadığını göstermek istiyoruz. Bu bağlamda 4- 5 Ekim'de yağlı güreşler düzenlenecek. Edirne dahil birçok kentin belediye başkanları burada olacak. Böylece ülkenin en batısından en doğusuna, Van'a bir akış olacak. Artık doğudan batıya değil de batıdan doğuya bir akım olabilir. Buraların potansiyeli çok fazla. Buraların sahip olduğu değerleri aktif olarak kullanmamız lazım. Batıdan buraya bir akım oluşturduğumuz zaman bu potansiyelleri de ortaya çıkarmış olacağız. Bu anlamda herkesi buraya davet ettik."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.