Van

Van'da asfalt laboratuvarı kuruldu

13:03 25 Ekim 2018
Van'da asfalt laboratuvarı kuruldu

Van Büyükşehir Belediyesince asfalt, toprak ve beton analizlerinin yapılacağı modern asfalt laboratuvarı kurulduğu bildirildi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, yol ve yapı malzemelerinin kalitesini artırmak amacıyla Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı bünyesinde asfalt laboratuvarı projesi hayata geçirildi.

Ekonomik anlamda belediyeye katkı sunması planlanan laboratuvarın en iyi asfaltın en uygun zeminde kullanılmasını sağlayacak.

Jeoloji mühendisi Nevzat Direk, projeyle ilgili yaptığı açıklamada, laboratuvarda yaptıkları analizlerle kent merkezi ve ilçe yollarına serilen asfaltın kalitesinin arttırdıklarını aktardı.

Laboratuvarda kuruluştan bu yana geçen 2 aylık sürede yaklaşık 45 adet analiz yaptıklarını belirten Direk, şunları kaydetti:

"Kontrol mühendislerimiz asfalt serimi sırasında işin yapıldığı alana giderek numune alıyor. Alınan numuneler buraya getirilerek bazı analizlere tabi tutuluyor. Yapılan işlemlerle belediye ekonomik olarak kazanca geçti. Burada bir yıl boyunca depolarımızda sakladığımız şahit numuneler var. Şahit numune dediğimiz olay serim sırasında alınan ikinci örnektir. Olur da iş verilen müteahhit itirazda bulundu. İtirazda bulunduğu zaman bizim deneye tutuğumuz şahit numuneyi kendisine veriyoruz. Bunun amacı da kendisinin bir kez daha numuneyi deneye tabi tutmasıdır. Bu numuneler merkezimizde 1 yıl boyunca bu itirazlara karşı saklanıyor."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.