Van

Van'da "Kadına yönelik şiddet" seminerleri

11:34 26 Ekim 2018
Van'da "Kadına yönelik şiddet" seminerleri

Van Büyükşehir Belediyesi, kentin tüm ilçelerinde "Kadına yönelik şiddet, koruyucu ve önleyici tedbirler" konularında seminer düzenledi.

Belediyenin Kültür Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından uzman sosyologlar eşliğinde gerçekleştirdiği seminerlere kadınlar yoğun ilgi gösterdi.

Kültür Sosyal İşler Daire Başkanı Tevfik Tepe, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, amaçlarının kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda farkındalık yaratmak ve onlara haklarını hatırlatmak olduğunu belirtti.

Seminerlerin uzman sosyologlar tarafından verildiğine dikkat çeken Tepe, "Seminerlerde toplumsal cinsiyet eşitsizliği, şiddetin tanımı, türleri, kadın ve çocuklar üzerindeki etkileri, kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda hizmet veren kurum, kuruluşlar ile ulusal ve uluslararası mevzuat hakkında bilgiler verildi. Seminerler sonunda katılımcılardan çok güzel geri dönüşler aldık. Birçok katılımcı sosyologlarla birebir görüşmeler sağladı. Ben de seminerlerin çok verimli geçtiğini düşünüyorum. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.