Van

İranlı ve Türk sporcular, dostluk müsabakalarında buluştu

17:08 30 Ekim 2018
İranlı ve Türk sporcular, dostluk müsabakalarında buluştu

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) ve İran Urumiye Üniversitesi arasında düzenlenen "dostluk müsabakaları" kapsamında iki üniversitenin sporcuları, farklı spor alanlarında maç yaptı.

YYÜ ve Urumiye üniversiteleri arasında işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla yapılan protokol kapsamında voleybol, basketbol, futsal, badminton, masa tenisi ve atletizm alanlarında dostluk müsabakaları düzenlendi.

YYÜ Spor Salonu'nda düzenlenen voleybol maçı öncesi konuşan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, iki ülke sporcuları arasında altı dalda müsabaka düzenlediklerini söyledi.

Etkinliğin iki üniversite arasındaki diyaloğu geliştirdiğini ifade eden Rektör Battal, şöyle konuştu:

"Amacımız bu gibi etkinlikleri arttırarak devam ettirmek. İlerleyen süreçte her iki ülkeden daha fazla üniversitenin bu organizasyona katılmasını amaçlıyoruz. Aynı zamanda öğrenciler arasındaki diyaloğun gelişmesine de olanak sağlıyoruz."

Urumiye Üniversitesi Rektör Yardımcısı Dr. Abdolnaser Nazariani ise, Türkiye'de çok iyi ağırlandıklarını belirterek, "Bu etkinliğe katıldığımız için çok memnunuz. Bir kaç gün burada sporcularımızın müsabakalarını izleyeceğiz. Misafirperverliğinden ötürü YYÜ yönetimine teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Konuşmaların arasında iki üniversitenin kız voleybol takımları karşılaştı.

Müsabakalar iki gün daha devam edecek.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.