Van

Van'da Kent Konseyi toplantısı yapıldı

13:26 03 Kasım 2018
Van'da Kent Konseyi toplantısı yapıldı

Van'ın Tuşba Belediyesi tarafından ilçede Kent Konseyi toplantısı düzenlendi.

Kentteki bir restoranda yapılan toplantıda, basın mensuplarıyla bir araya gelen Türkiye Kent Konseyleri Birliği Başkanı Nuray Akçasoy ile Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, konseyin önemi hakkında gazetecilere bilgi verdi.

Türkiye Kent Konseyleri Birliği Başkanı Akçasoy, yılda 4 bölgesel toplantı yaptıklarını ve bu toplantılarda davet ettikleri kent konseyi başkanları ve genel sekreterle görüş alışverişinde bulunduklarını belirtti.

Yılda iki kez de Türkiye çapında kapsamlı toplantı düzenlediklerini dile getiren Akçasoy, "Van Tuşba, Kent Konseyi olgusunu özümlemiş, meclis kurulumunu hızla tamamlamış. Biz de gerekli hukuki ve teknik destekle konseyinin yanında olacağız." dedi.

Başkan Özgökçe ise konseyin belediyeler için çok önemli olduğunu vurgulayarak, "Her alanda fikirlerin, görüşlerin, düşüncelerin ve taleplerin en kısa sürede çözüme kavuşması adına çalışmalar yapıyoruz. Yine var olan ihtiyaçların, taleplerin ve halkımızın yaşam standartlarını yükseltilmek adına, çevrenin daha iyi korunması, bütçemizin imkanlarını en iyi şekilde değerlendirilmesi amacıyla Tuşba Kent Konseyini sürdürüyoruz." diye konuştu.

Tuşba Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Menaf Turan da konseyin üyeliğinin başvurusunun hızlı bir şekilde değerlendirilip kabul edildiğine dikkat çekti.

Turan, "Van Valiliğini, Büyükşehir Belediye Başkanlığını, Tuşba Kaymakamlığını, Yüzüncü Yıl Üniversitesini ziyaret ettik. Kent konseyinin yapabilecekleri hakkında konuştuk. Kendilerinin bundan sonra ciddi katkıları olacaktır. Konseyin kurulmasında emeği olan herkese çok teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.