Van

Van'daki fuarları 400 bin ziyaretçi gezdi

14:47 19 Aralık 2018
Van'daki fuarları 400 bin ziyaretçi gezdi

Ajans Asya Fuarcılık tarafından bu yıl Van'da düzenlenen 7 fuarı, 400 bin kişinin ziyaret ettiği bildirildi.

Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler, kentteki bir kahvaltı salonunda düzenlenen toplantıda, Van'ı bir "fuar şehri" yapma yolunda önemli mesafe aldıklarını söyledi.

Fuarların pazarlama aracı ve arz talep buluşması olmanın yanında bir kültür etkinliği özelliği taşıdığını belirten Güler, "Ülkemizde birçok ilde yılda 500'e yakın fuar yapılmakta ve her geçen gün bu fuarlar gelişmekte. Bölgemizde de birçok ilde fuarlar düzenlenmekte." dedi.

Güler, fuarların yapıldığı bölgeye ekonomi ve istihdam anlamında canlılık kazandırdığını, kentin markalaşmasına hizmet ettiğini dile getirdi.

Van'da bu yıl düzenlenen 7 fuarı yaklaşık 400 bin kişinin ziyaret ettiğini anlatan Güler, "2019'da mevcut fuarların yanı sıra Van'a üç fuar daha kazandıracağız. Bunlar 'Van Mobilya', 'Yöresel Ürünler' ve 'Eğitim ile İnovasyon ve Bilişim' fuarlarıdır." diye konuştu.

Güler, Van'ın İran'a sınır olması dolayısıyla bölgenin ticaret merkezi haline geldiğini anlatarak, şunları kaydetti:

"Bölgedeki merkezi konumu dikkate alındığında yaklaşık 20 milyon nüfusa hitap eden bir ticaret merkezi potansiyeline sahip. Bu perspektiften bakıldığında çevresindeki iller ve bölgenin kendisine olan ticari ihtiyaçtan dolayı büyük bir alım potansiyeline sahiptir. Vanlı mobilyacılar fuarlarına sahip çıkarsa, yakın gelecekte bölge ve ülke ekonomisinde özellikle de mobilya sektöründe belirleyici rolüyle ticari takvimlerde yerini alacağına inanıyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.