Van

Van'da 196 bin öğrenci, 875 bin 422 kitap okudu

15:12 11 Şubat 2019
Van'da 196 bin öğrenci, 875 bin 422 kitap okudu

Van'da başlatılan "Van Okuyor Projesi" kapsamında 2018-2019 eğitim öğretim yılının birinci döneminde 196 bin öğrenci, 875 bin 422 kitap okudu.

Valilik ve Milli Eğitim Müdürlüğünce kentteki ilk, orta ve liselerde yürütülen "Van Okuyor Projesi" devam ediyor.

Öğrencilerin sadece sınav için yarışan, test çözme becerilerini geliştiren değil, okuma, anlama, yorum yapabilme yetilerini geliştirmek amacıyla başlatılan proje sayesinde, kentteki kitap okuma oranında artış yaşandı.

İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke, proje kapsamında öğrencilerin okuduğu kitap sayısını önemsediklerini bildirdi.

Kitaplarla barışık bir sosyal yaşam kültürü oluşturmak gerektiğini belirten Tevke, kitapları anlamak, kitaplarla arkadaş olunabileceğini göstermek ve öğrencilere düzenli okuma alışkanlığı kazandırmanın önemli olduğunu vurguladı.

Öğrencilerin, okuyan, araştıran, sorgulayan, sağlıklı analiz yapabilen, engin dünya görüşüne sahip, milli manevi değerlerle donanmış, aklın ve bilimin aydınlığında hareket edebilen bireyler olarak topluma kazandırılmalarını istediklerini kaydeden Tevke, şöyle dedi:

"Bu proje çerçevesinde öğrenci, idareci ve öğretmenlerimiz 2018-2019 ve 2019-2020 öğretim yılları boyunca sürekli kitap okuyacaklar. Projenin yürütülmesi çerçevesinde okullarımızda tanıtım çalışmaları yapılmakta ve seminerler verilecek. Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz bu proje kapsamında planlı ve programlı bir şekilde okuma yapıyorlar. İnşallah çalışmalarımızla daha fazla öğrenciye ulaşırız. Şuurlu, okuyan bir gençliğe çok ihtiyacımız var. İnşallah bu yavrularımız geleceklerinde alışkanlıklarını sürdürürler."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.