Van

Van bir ayda 20 bin kayakseveri ağırladı

11:07 12 Şubat 2019
Van bir ayda 20 bin kayakseveri ağırladı

ÖZKAN BİLGİN - Kış turizminin yanı sıra profesyonel kayak sporunun da Türkiye'deki önemli adreslerinden Van'ın Abalı Kayak Merkezi'ni bir ayda 20 bin kişi ziyaret etti.

Gevaş ilçesindeki Abalı Kayak Merkezi, Akdamar Adası ve kilisesi, kaleleri, kedisi ve Türkiye'nin en büyük gölüyle kültür ve inanç turizminin önemli destinasyonları arasında yer alan Van'ın kış turizminde de öne çıkmasını sağlıyor.

Kente 45 kilometre uzaklıktaki Artos Dağı eteklerine kurulan kayak merkezi, kar kalitesi, pist uzunluğu, farklı kategorideki pistleriyle acemi ve profesyonellere kayak ve snowboard yapma imkanı sunuyor.

2,5 kilometrelik telesiyej hattı sayesinde zirveye kolaylıkla ulaşan kayakseverlerin Süphan Dağı, Van Gölü, Akdamar Adası manzarasını doyasıya izleyebildiği 2 bin 800 rakımlı merkez, özellikle hafta sonları ve havanın güzel olduğu günlerde ziyaretçi akınına uğruyor.

Abalı Kayak Merkezi, bu yıl Van'ın yanı sıra çevre iller ve İran'dan gelen yediden yetmişe binlerce ziyaretçiyi ağırlıyor.

- "Birçok başarılı sporcu yetiştirdik"

Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, AA muhabirine, yeterli karın yağmasıyla açılan tesisteki yoğunluktan memnun olduklarını söyledi.

Abalı Kayak Merkezi'nin hem bölgedeki kış turizmi açısından hem de kentteki sporcular açısından çok önemli bir tesis olduğunu ifade eden İnanç, şöyle devam etti:

"Bu tesis sayesinde kentte önemli başarılara imza atmış birçok sporcu yetiştirdik. İnşallah devamı da gelecek. Merkez, yıllara oranla daha yoğun. Geçen yıl karın istenilen seviyeye ulaşmaması nedeniyle açılamayan tesisimizin bu yıl yoğun olarak ziyaret edilmesinin en önemli etkeni insanların kayağa olan özlemi. Kayakseverler zaman bulabilirlerse hafta içi de tesisimizi ziyaret edebilir."

- "İki aydan bu yana tesiste büyük yoğunluk yaşıyoruz"

Abalı Kayak Merkezi Müdürü Mehdi Tekçe de bu yıl kar kalınlığının istenilen seviye ulaşmasıyla tesisi vatandaşların hizmetine açtıklarını belirtti.

Tesise gösterilen yoğun ilgiden memnun olduklarını bildiren Tekçe, şunları kaydetti:

"İki aydan bu yana tesiste büyük yoğunluk yaşıyoruz. Beklenen karın yağmasıyla haftanın her günü hizmet veriyoruz. Hafta için günlük ziyaretçi sayımız 500'e ulaşırken bu sayı hafta sonları 2 bini buluyor. 9 Ocak'tan bu yana tesislerimizde 20 bini aşkın ziyaretçiyi ağırladık. Çevre illerden ve özellikle İran'dan ziyaretçi ağırlıyoruz. Tek sıkıntımız insanların kalabilecekleri bir mekanın bulunmaması. Tesis bünyesinde ziyaretçilerin kalabilecekleri bir mekan yapılırsa misafir sayımızda artış olacaktır."

Abalı Kayak Merkezi'ne gelenlerden Zeynep Tolunay da merkezde eğlenceli zaman geçirdiklerini ifade ederek "Birçok insan buraya ailesiyle geliyor. Her kesime yönelik imkanlar var. Burada çok eğlenceli zaman geçiriyorum. En önemlisi de kayak yapmayı öğreniyorum. Herkesi buraya davet ediyorum." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.