Van

Boyacılık yaparak 3 kardeşi ile yeğenine bakıyor

12:03 13 Şubat 2019
Boyacılık yaparak 3 kardeşi ile yeğenine bakıyor

Gürpınar ilçesinde Şaban Yorgun, boyacılık yaparak biri engelli 3 kardeşi ile yeğeninin geçimini sağlıyor, okul ihtiyaçlarını karşılıyor.

İlçe merkezinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından yaptırılan kendilerine ait tek katlı evde, biri engelli, ikisi üniversite öğrencisi 3 kardeşi ve yeğeni ile yaşayan ayakkabı boyacısı 34 yaşındaki Yorgun, ailesi için yoğun mesai harcıyor.

Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Osman Doğramacı'nın talimatıyla sağlanan 5 metrekarelik ahşap kulübede haftanın her günü ayakkabı boyayan Yorgun, gelen misafirlerine çay ikram edip sohbet ediyor.

Yorgun, bedensel engelli kardeşi 23 yaşındaki Esmer, üniversite öğrencisi kardeşleri 21 yaşındaki Gülcan, 20 yaşındaki Şifa ve 9 yaşındaki yeğeni Aleyna için kar kış demeden ayakkabı boyayarak ilçe halkının da takdirini topluyor.

Yorgun, genç yaşta anne ve babasını kaybetmesinin ardından kardeşleriyle hayata tutunmaya çalıştığını söyledi.

Kaymakam Doğramacı'nın esnaf ziyaretinde kendisiyle tanışmasıyla hayatında yeni bir pencere açıldığını anlatan Yorgun, şöyle devam etti:

"Daha önce dışarıda kar yağışı altında boyacılık yapıyordum. Ailemi geçindirmek için işimi yapmak zorundayım. Sağ olsun Kaymakam Bey beni dışarıda görünce kendisine rica da bulundum. Daha sonra bana güzel bir kulübe yaptılar. Şimdi gelen müşterilerime çay bile ikram edebiliyorum. Onlar da bu durumdan memnunlar. Allah Kaymakam Bey’den razı olsun. Eğer bugün evime bir ekmek götürebiliyorsam bu önce yüce Rabbimin, sonra da Kaymakam Bey'in sayesinde."

Yorgun, kardeşleri ve yeğeninin vatana millete hayırlı evlat olarak yetişmesi için gece gündüz çalıştığını, bu yüzden hiç yorgunluk hissetmediğini dile getirdi.




YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.