Van

Çobanlık yaparken tıbbı kazandı! İdolüyle konuştu

14:11 31 Ağustos 2020 9 Yorum Var
Çobanlık yaparken tıbbı kazandı! İdolüyle konuştu

Van'ın Erciş ilçesinde çobanlık yapan Muhammet Taş (19),Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Bölümü'nü kazandıktan sonra kendisine ilham olan kişinin 9 yıl önce amcasını ameliyat eden İzmir Ege Üniversitesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Ana Bilim Dalı'nda görevli Prof. Dr. Sedat Çağlı olduğunu söyledi. Hayallerinin mimarıyla telefon üzerinden görüntülü konuşma yapan Taş, "İdolüm olarak sizi seçtim" dedi.

Van'ın Erciş ilçesine 25 kilometre mesafedeki Taşlıçay Mahallesi'nde yaşayan inşaat işçisi Ferkuşat Taş ve ev kadını Mukaddes Taş çiftinin 4 çocuğundan Muhammet Taş (19),ÖSYM (T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi) tarafından açıklanan YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) sonuçlarında büyük bir başarıya imza atarak, Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazandı.

AİLESİNE ÇOBANLIK YAPIP DESTEK OLDU

DHA'da yer alan habere göre ilkokul yıllarından itibaren ailesine maddi destek sağlamak amacıyla çobanlık yapan Taş, koyunların yanında test çözerek üniversiteye hazırlandı. Sınavdan 506.80527 puan alarak 10'ncu tercihi olan İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne girmeye hak kazanan Taş, hedefine ulaşmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

SİZİ KENDİME İDOL OLARAK GÖRDÜM

Öte yandan Taş'a doktor olma hayalini kurduran kişi ise 9 yıl önce amcasını ameliyat eden İzmir Ege Üniversitesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Ana Bilim Dalı'nda görevli Prof. Dr. Sedat Çağlı oldu. Hayallerinin mimarıyla telefon üzerinden görüntülü konuşma yapan Muhammet Taş, "Omuriliğinde sıkıntı olan amcamı size getirdiğimizde sıcak ilginiz ve mütevazi davranışınız beni çok etkiledi.

O günden sonra kendime bir yön çizdim. Sizi kendime idol olarak gördüm. Hep örnek aldım. Yoğun bir tempo ile çalıştım. Hem çobanlık yaptım hem üniversite sınavlarına hazırlandım. Bundan sonra da sizin tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum. Size çok teşekkür ediyorum" dedi.

"MÜTEVAZİ VE SICAK İLGİNİZ BİZİ ETKİLEDİ"

Görüntülü telefon görüşmesinde oğlunun yanında bulunan baba Ferkuşat Taş ise çocuğunun örnek aldığı Prof. Dr. Çağlı'ya teşekkür ederek, "Hocam biz size 9 yıl önce geldiğimizde bizimle yakından ilgilendiniz. Mütevazi ve sıcak ilginiz bizi çok etkiledi. Bundan dolayı oğlum yoğun tempo ile inşaatlarda ve çobanlık yaparak çalışıp, bir yandan da sınavlara hazırlandı. Sizi örnek alıp, sayenizde doktorluğu kazandı. Size çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

"HABERİ ALINCA ÇOK DUYGULANDIM"

Yıllar önce Muhammet'in amcası ve babasıyla birlikte hastaneye başvurduklarını söyleyen Prof. Dr. Çağlı, "Amcasının bacaklarında ciddi güç kaybı, yürüme problemi vardı. Hastalığı da omurilik içinde damarsal bir bozukluktu. Çok zor ve riskli bir ameliyattı. Bu vesileyle tarafımdan görüldü. Daha sonra kendileriyle sıcak bir ortamda diyaloğumuzu geliştirdik. Onlar bize inandı, ekibimizle birlikte sorunsuz bir ameliyat gerçekleştirdik. Kontrollerin olduğu dönemde de sürekli diyalog halindeydik. Sonrasında böyle bir haber duyunca çok duygulandım.

"İLHAM KAYNAĞI OLMAK MÜTHİŞ BİR ŞEY"

İlk önce Muhammet beni arayarak, tıp fakültesini kazandığını söyledi. Daha sonra gazete haberlerini gördüm ve daha da duygulandım. Birçok arkadaşımız, birçok kişiye ilham kaynağı oluyor. Benim de Muhammet'e ilham kaynağı olmam çok duygulandırdı. Biz genellikle tıp fakültesi öğrencilerine ders verirken ilham kaynağı olabiliyoruz. Daha ilkokuldayken böyle bir şeye ilham kaynağı olmak müthiş bir şey.

"EN BÜYÜK DESTEĞİ BEN VERECEĞİM"

Şu anda bile çok heyecanlı ve duyguluyum. İşin içinde olan öğrencilerin buna kalkışması daha kolay. Bunu bir kere görerek bu işe kalkışması hiç unutamayacağım bir şey. En büyük desteği ben vereceğim, bu çocuğun çok başarılı bir hekim olacağından hepimiz eminiz" dedi.

YORUMLAR

9 Yorum Var
  • Helal Olsun 3 yıl önce Şikayet Et
    kelimeye dikkat ne zırvalıyorsun anlamadık neye takılmışsın sen bardağın dolu tarafına bak çocuk belliki senden benden inançlı sen başiarısına bak bu zeka ile elbette birgün onu farkedip kullanmaz ukelalığı brak tebrik et böyle gençlere memleketin ihtiyacı var ALLAH sayılarını arttırsın
    Cevapla
  • Sefa 3 yıl önce Şikayet Et
    çocuk onu seçmiş adam da mütavazi ve cömert size ne oldu ki?
  • Sakarya 54 3 yıl önce Şikayet Et
    Mütavazi ve sıcak ilgi. İşde bu insanın dönüm noktasındaki anahtar. Mesleki bilgiden çok bundan etkilenip kararını vermiş olmalı. Hayırlı olsun. Rabbim zihin açıklığı versin inşallah.
    Cevapla
  • Kelimeye Dikkat 3 yıl önce Şikayet Et
    idol i. put, sanem; mabut; çok sevilen kimse veya şey; yanlış fikir. Kullandığınız kelimelere dikkat edin. Sonra bu sözler aleyhinize olur. Ama birileride çıkıp ta öyle demek istemedim demesin. Kelime anlam itibariyle PUT demektir. Örnek aldığım şahsiyet de, Gıpta ettiğim kişilik de AMA İDEOLÜM deme. Dilini koruyamayan kişi kalbindeki imanı nasıl koruma altına alabilsin
    Cevapla
  • EMS 3 yıl önce Şikayet Et
    İnsanları dinden çıkarmayı ne kadar da seviyon. Tam da bir ham sofuluk yaptığın.
  • açıksöz 3 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun. bir yandan ailesine katkıda bulunmuş bir yandan derslerine çalışmış.
    Cevapla
  • eses 3 yıl önce Şikayet Et
    hocam sizdende bu kardesimize destek vermek yakisir ilerde sizin gibi basirili bir doktor olur insallah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.