Van

Van’da 2 kişiyi canından eden 8 yıllık husumet son buldu!

11:34 07 Eylül 2021 5 Yorum Var
Van’da 2 kişiyi canından eden 8 yıllık husumet son buldu!

Van’da iki kardeş arasında arazi tartışması yüzünden ve iki kişiyi canından eden 8 yıllık husumet son buldu.

Van’ın merkez İpekyolu ilçesinde Beytüşşebap'ın Mezra köyünde 2013 yılında Sümer ailesinden iki kardeş ve çocukları arasında arazi meselesi nedeniyle çıkan kavgada Orhan ve Sedat Sümer adlı kardeşlerin ölmesi ile başlayan husumet, barışla sonlandırıldı. Mamhuran Aşireti lideri Hüsnü Timur’un girişimleri sonucu Bostaniçi Mahallesi'nde barış töreni düzenlendi. Barış törenine Mamhuran Aşiret Lideri Hüsnü Timur, husumetli olan Sümer kardeşler ile akrabaları ve komşuları katıldı. Burada iki kardeşi ve çocuklarını barıştıran Mamhuran Aşiret Lideri Hüsnü Timur yaptığı açıklamada, “Bugün çok mutluyum. Çünkü bu güzide günümde bütün aşiretim toplanmış. Ben bu barışı yaptıkları için hepsine teşekkür ediyorum. İnşallah bizler her engeli aşacak, her barışı sonlandıracağız” dedi.

“KARDEŞLİK HER ŞEYDEN İYİDİR”

Husumetin 8 yıl önce iki kardeşin çocukları arasında başladığını dile getiren Timur, “Kavga iki kardeş çocukları arasında çıkmıştı. Benim vatandaşlara mesajım. Kardeşlik her şeyden iyidir. Her zaman birlik ve beraberlikten yanayım” ifadelerini kullandı. Törende barıştırılan Sümer kardeşler ise Kürtçe yaptıkları konuşmada barışa vesile olan herkese teşekkür etti. Duaların okunduğu törende iki aile arasındaki husumet el sıkıştırılarak sona erdirildi.

YORUMLAR

5 Yorum Var
  • belde 2 yıl önce Şikayet Et
    gerek yok. aynı hastalık karadeniz de hortluyor. ipe sapa gelmez işlerden, incir kabuğunu doldurmayan meselelerden kan dökülüyor. her şey boş ey millet. ancak baki olan hoş bir seda bırakmak.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • dddd 2 yıl önce Şikayet Et
    her barışı sonlandıracağız” dedi. yanlış bir ifade olmamış mı??
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Mehmet Kandemir 2 yıl önce Şikayet Et
    Hikaye... Kendilerini kandırıyorlar...
    Cevapla
  • ilhan ekinci 2 yıl önce Şikayet Et
    Hangi devirde yaşıyoruz, bu kardeşler İslam üzere hareket etseler, bunlar olmayacak üç günlük dünya için değer mi hiç, ölenlere, çocuklarına eşleri ana babalarına yazık değilmi Allah size akıl fikir vermiş en güzel nimet
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • reis 2 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah barış devam eder.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.