Van

Van kedilerinin en güzeli ‘Mia’ seçildi!

17:27 26 Mart 2022 7 Yorum Var
Van kedilerinin en güzeli ‘Mia’ seçildi!

Van’da bu yıl altıncısı düzenlenen Shopping Fest'te 'Van Kedisi Güzellik Yarışması'nın birincisi 'Mia' isimli kedi oldu.

Van Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde bu yıl 6'ncısı düzenlenen Shopping Fest Alışveriş Günleri renkli görüntülere sahne olurken, etkinlikler çerçevesinde 'Van Kedisi Güzellik Yarışması' düzenlendi. Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı tarafından organize edilen yarışmaya 32 kedi katılırken, vatandaşlar da yarışmaya yoğun ilgi gösterdi.

9 JÜRİ ÜYESİ TARAFINDAN PUAN VERİLDİ

Kent Meydanı alanına kurulan podyumda yürütülen kedilere; boy, güzellik, göz, kulak, yanak, duruş, kuyruk gibi dallarda 9 jüri üyesi tarafından puan verildi. Toplanan puanlar sonucu Ömer Yabaş'a ait 'Mia' isimli kedi birinci olurken, Mehmet Adar Bayır'a ait 'Maya' ikinci, Furkan Fatih Aygür'e ait 'Bulut' isimli kedi ise üçüncü oldu. Yarışmada birinci gelen kediye tam, ikinci kediye yarım, üçüncü kediye ise çeyrek altın verildi. Ayrıca iki kediye ise mansiyon ödülü ile madalya takdim edildi.

“KAZANDIĞIMIZ İÇİN ÇOK MUTLUYUZ”

Kedisi 'Mia' 200 tam puanla yarışmanın birincisi gelen Ömer Yabaş, "Bu yıl 6'ncısı düzenlenen yarışmada benim kedim birinci oldu. Yarışmayı kazandığımız için çok mutluyuz” dedi.

Yarışmada kedisi 'Maya' ikinci gelen Mehmet Adar Bayır ise yarışmanın renkli görüntülere sahne olduğunu belirterek, “Kedim ikinci geldiği için çok mutluyum. Yarışmanın yapılması ve Van kedisinin ön plana çıkartılması hem memleketimiz hem ülkemiz adına çok iyi. Çünkü dünyada ünü yayılan Van kedisinin böyle yarışmalarla gündeme gelmesi bizi mutlu ediyor" diye konuştu.

YORUMLAR

7 Yorum Var
  • VANLI ferdi 2 yıl önce Şikayet Et
    Gerçekten bütün memleketin derdi sorunu cozuldude bi kedimizin güzellik yarışması kalmıştı başka yapılacak isler yokmu
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • toto 2 yıl önce Şikayet Et
    yavrum sokak kedisi tekire ödül yok mu. kendisi aristokrat olmamakla birlikte çocukları sevindirmekle ünlüdür
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Tepki 2 yıl önce Şikayet Et
    Bizim van kedisinin ismi ''mia''tebrik ediyoruz çok evrensel bir isim..!?Birinci olmaması zaten mümkün değil bu isimle değil mi..!?
    Cevapla
  • Karlıdağ 2 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah..güzel Van ımın güzel kedileri❤️
    Cevapla
  • Karlıdağ 2 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah..güzel Van ın güzel kedileri❤️
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.