Van’da defineciler, Urartulara ait 2 bin 700 yıllık bir yapıyı ortaya çıkardı
Van’da 3 ay boyunca kaçak kazı yapan defineciler, Urartulara ait 2 bin 700 yıllık bir yapıyı ortaya çıkardı.
Van merkez Tuşba ilçesine bağlı Alaköy Mahallesi Garibin Tepe'de kaçak kazı yapan bir grup, Urartulara ait 2 bin 700 yıllık yapıyı ortaya çıkardı. Bu bölgede yerin 5 metre altına kadar kazılarını devam ettiren defineciler figürlerle bezeli bir yapıya ulaştı.

4 GÖZALTI
Definecilerin bölgede yaklaşık 3 ay kazı yaptığı ortaya çıktı. Kazı yapılan alandaki toprağın plastik bidonla tünel içerisinden çekilerek dışarıya taşındığı tespit edildi. Tünel içerisinde parçalanmış ipler ve plastik şişeler bulundu. Yaklaşık 10-15 metre uzunluğunda tünel kazan defineciler, çevredeki çobanların jandarmaya ihbarı ile yakalandı. 4 kişinin gözaltına alındığı belirtilirken, jandarma tarafından koruma altına alınan bölgede 7/24 nöbet tutuluyor. Van Müzesi yetkilileri bölgeye giderek tünelin girişini taşlarla kapattı.




YORUMLAR
32 Yorum Var-
Vatansever54
3 yıl önce
Şikayet Et
Adamlar bulmuş işte daha ne bırakın adamları gözaltına almayı ödül verinde bir daha kaçak kazı yapmasınlar... :)
Beğen
Toplam 4 beğeni
-
Misafir
3 yıl önce
Şikayet Et
Rahat bırakın kazsınlar
Beğen
Toplam 5 beğeni
-
Gündi
3 yıl önce
Şikayet Et
Dünyanın en meşhur ihbarciları hayinlari doğu Anadolu da çıkıyor
Beğen
Toplam 5 beğeni
-
Mümine
3 yıl önce
Şikayet Et
Defineciler olmasa bulunamayacakmış galiba :)
Beğen
Toplam 11 beğeni
-
mesela
3 yıl önce
Şikayet Et
tarihi hazineleri yağmalayan ve bilinçsizce tahrip eden bu insanları takdim tarzınız çok ilginç! kim bilir o tarihi yapıya ne kadar zarar vermişlerdir. Sanki arkeolojik kazı yapmışlar gibi takdim ediliyorlar. Neredeyse takdir edeceğiz adamları!..
Beğen
Toplam 12 beğeni
-
mahmut
3 yıl önce
Şikayet Et
bence bu arkadaşları mukavatladırmaları lazım helal olsun
Beğen
Toplam 18 beğeni
Daha fazla yorum görüntüle