Van

Doktorun önerisini reddetti, hastaneden çıkar çıkmaz ölümden döndü

14:05 18 Ekim 2022 2 Yorum Var
Doktorun önerisini reddetti, hastaneden çıkar çıkmaz ölümden döndü

Van'da göğüs ağrısı şikayetiyle başvurduğu doktorun anjiyo önerisini reddeden Abdulmenaf Öner (57), hastaneden çıktığı anda kalbi durdu.

Van'da yaşamını sürdüren 57 yaşındaki Abdulmenaf Öner, göğüs şikayetiyle hastaneye başvurdu. Gittiği hastanede Kardiyoloji Uzmanı Dr. Gürkan İmre'nin kontrolünden geçen Öner'e, doktor tarafından anjiyo tedavisi önerildi. Anjiyo tedavisini reddeden Öner, hastaneden çıktığı esnada kalbi durdu. Elektroşok müdahalesiyle kurtarılan hasta ölümden döndü.

Van hastane çıkışı kalbi duran Abdulmenaf Öner

Van’da yaşayan ve geçtiğimiz günlerde kalp ağrısı şikayetiyle Van Eğitim ve Araştırma Hastanesinin acil servisine giden 57 yaşındaki Abdulmenaf Öner’in elektrokardiyografi ve ekokardiyografi sonuçlarından şüphelenmesi üzerine uzman doktora yönlendirildi. Hastayı muayene eden Kardiyoloji Uzmanı Dr. Gürkan İmre, kalbin sol tarafını besleyen damarda kasılma kusuru tespit ederek, hastaya acil olarak anjiyo yapılmasını önerdi. Ancak uzman doktorun önerisini reddeden hasta, hastaneden ayrıldığı sırada kalp krizi geçirerek yere yığıldı. Doktorların kalp masajı ve elektroşok müdahalesinin ardından kalbi yeniden çalışan hastaya daha sonra anjiyo yapıldı. Sol kalp damarının tamamen kapalı olmasından dolayı stent takılan hasta, 3 günün ardından sağlığına kavuşarak hastanede taburcu edildi.

Van hastane çıkışı kalbi duran Abdulmenaf Öner

'HER GEÇEN DAKİKA HASTA İÇİN HAYATİ ÖNEME SAHİP'

Hastane Başhekimi Doç. Dr. Remzi Sarıkaya yaptığı konuşmasında, kalp krizi durumunda kendileri için zamanla yarış olduğunu belirtti. Her geçen dakikanın hasta için hayati bir öneme sahip olduğunun altını çizen Başhekim Sarıkaya, “Kalp krizi şüphesiyle hastaneye gelen hastaya doktorlar anjiyografi önerdiğinde hızlı bir şekilde karar verilmelidir. Bir saatlik gecikme ömrünüzden belki 10 yıl eksiltebilir. Bölgemizde bazen aile büyükleri veya çocuklar bekleniyor. Bu tür durumlarda hızlı karar vermek gerekiyor. Kalp merkezimizde 7 gün 24 saat esasına dayalı olarak kalp krizi ve acil hastalara müdahale edilmektedir” dedi.

Van hastane çıkışı kalbi duran Abdulmenaf Öner

'KAPIDAN ÇIKAR ÇIKMAZ KALBİNİN DURABİLECEĞİNİ SÖYLEDİM'

Kardiyoloji Uzmanı Dr. Gürkan İmre ise kalbi besleyen damarda tespit edilen rahatsızlıktan dolayı hastaya anjiyo önerdiğini, ancak hastanın bunu kabul etmeyip eve gidip daha sonra geleceği yönünde kendisine dönüş yapıldığını söyledi. İmre, “Ben bu hastalığın dakikalar içerisinde kötüleşebileceğini ve kapıdan çıkar çıkmaz kalbinin durabileceğini söyledim. Ancak hastayı ikna edemedik. Hasta yanımdan ayrıldı. Acilde kan sulandırıcı iğnesi yapıldıktan sonra hastane çıkış kapısına yönelirken kalbi durmuş ve oracıkta yığılmış. Haber gelmesi üzerine ben de aşağı indim. Kalp masajı ve elektroşok tedavisi uyguladık. Sonrasında ise hastanın kalbi tekrar çalıştı. Acilden tekrar hastayı yukarı çıkardık ve anjiyosunu yaptık. Kalbin sol tarafındaki damar yüzde 100 kapalı çıktı ve oraya stent taktık. 10 dakika içinde hastanın stendini bitirmiş olduk. Hasta sağlıklı bir şekilde yoğun bakımdan çıktı. 3 gün sonra ise hastamızı taburcu ettik” diye konuştu.

Van hastane çıkışı kalbi duran Abdulmenaf Öner

'BU HASTAMIZ ÇOK KISMETLİYDİ'

Göğüs ağrısı ve kalp krizi şüphesiyle acile başvuran hastalara bir çağrıda bulunan İmre, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Acil veya kardiyoloji uzmanı, hastaya anjiyografi önerildiğinde doktorumuzu dinlememiz lazım. Bu hastamız çok kısmetliydi. Bu hastamız eve gitseydi ya da minibüsteyken kalbi durması durumunda geri dönmesi imkansızdı. Çünkü orada elektroşok cihazı yok ama hastane ortamında kalbi durduğu için bu hastamız çok şanslıydı. Geçmişte bu tip acı tecrübemiz oldu. Anjiyo önerdiğimiz halde kabul etmeyip evde veya yolda vefat eden hastalarımız oldu. Doktorumuz anjiyo öneriyorsa, anjiyomuzu olalım."

Van hastane çıkışı kalbi duran Abdulmenaf Öner

'VERİLMİŞ BİR SADAKAM VARMIŞ'

Doktorun anjiyo önerisini reddettiğini dile getiren Abdulmenaf Öner isimli hasta da, “Doktorumuzu çekinerek reddettik. Çünkü daha önce böyle bir olay başımıza gelmemişti. Doktorumuz saatlerin ve dakikaların çok önemli olduğunu söyledi. Ancak bizler de 1-2 gün sonra gelelim dedik. O sırada hastane kapısında kalbim durmuş ve düşmüşüm. Kalp masajı ve elektroşokla beni hayata döndürmüşler. Doktorlarımız bir şey önerdiği zaman mutlaka uygulamamız lazım. Herkes benim kadar şanslı olmayabilir. Verilmiş bir sadakam varmış. Doktorlarımıza ve sağlık çalışanlarına minnet borcum var” şeklinde konuştu.

Van hastane çıkışı kalbi duran Abdulmenaf Öner

YORUMLAR

2 Yorum Var
  • Erbakan Hoca 1 yıl önce Şikayet Et
    Arada bir istisnalar çıkar belki ama çoğu zaman doktorlar nilmeden sallyor! 30 yıl bel fıtığı tedavisi gördüm, defalarca prof ve doç'lara gittim sonunda başka bir algolji (ağrı) uzmanı fıtık olmadığını ankolizan spondilit olduğunu söyledi verdi ilaçları 30 yıl sonunda ağrısız bir hayata kavuştum, her doktor her şeyi bilmezzz
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    sağlıkçılara ve doktorlara hakaret yağdıran yorumcular piyasada yok.. aynı duruma düşüp de saldırdıkları doktorlar hayatlarını kurtarabileceğini düşünmek nefislerine ağır mı geldi acaba? yurt içi ve yurt dışı sahte hesaplardan girme nefret kusan yorumcular da yok çok şükür... yeni yasa aişe yaramış'a benziyor elhamdülillah...
    Cevapla
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.