Van

Ahırda gördüğü manzara dehşete düşürdü! Kimse nedenini bilmiyor

15:06 03 Ekim 2023 3 Yorum Var
Ahırda gördüğü manzara dehşete düşürdü! Kimse nedenini bilmiyor

Van Tuşba'da Ersoy Öntürk’e ait 130 koyun, bilinmeyen bir nedenle telef oldu.

Edinilen bilgilere göre, Tuşba ilçesine bağlı Kasımoğlu Mahallesi’nde ikamet eden Ersoy Öntürk'e ait 130 koyun telef oldu. Evinin bitişiğinde bulunan ahırda baktığı küçükbaş hayvanların otlatmak için ahıra giren Öntürk, korkunç manzarayla karşılaştı. Ahırdaki koyunların çoğunun yerde yattığını, bazılarının ise can çekiştiğini gören Öntürk, hemen komşularına, jandarma ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerine bildirdi. Mahalleye gelen ekipler inceleme yaptı. İlk belirlemelere göre 130 koyunun telef olduğu tespit edildi.

Dün akşam 19.000 sularında koyunlarını ağıla bıraktığını ifade eden Öntürk, "Tekrar sat 21.00 sularında ağıla gelip kontrol ettiğimde bir sıkıntı yoktu. sabah 05.30 sularında otlatmaya getirmek için ağıla girdiğimde 157 koyundan 130'u telef oldu. komşular gelip kapıyı açarak sağ olanları dışarı çıkardık. Benim geçim kaynağım bunlardı. Yaklaşık 850 bin liralık bir maddi zararım var. Ne olduğunu anlayamadık, gece koyunlarımızı ahıra bıraktık sabah kalktığımızda telef oldu. Ne yapacağımızı bilmiyoruz, mağdur durumdayız, uzanacak bir yardım eli bekliyoruz" diye konuştu.

İşlemler yapıldıktan sonra Tuşba Belediyesinin mahalleye gönderdiği iş makinesi ile koyunlar mahallenin dışında açılan çukura gömüldü.

YORUMLAR

3 Yorum Var
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    otopsi yapılmadan gömülmesi sakat bir iş
    Cevapla
  • Mişmiş 6 ay önce Şikayet Et
    Bu hayvanlar o günü ne yedirdiniz nerde su içirdiniz. Zehirlenme gibi görünüyor. "Ant olsun! Biz; sizi, korku ve açlıkla; mallarınızı, canlarınızı ve ürünlerinizi kayba uğratarak belalandıracağız¹. Sabredenleri müjdele. "
    Cevapla
  • piyade 6 ay önce Şikayet Et
    köylerde bazen oluyor, vitamin ilacı yerine haşere ilacı içiriyorlar
    Cevapla
  • Bjk1903 6 ay önce Şikayet Et
    Zekat vermeyenlerin hali bu iste.. zekatlarinizi verin mallariniz garanti altinda olur.
    Cevapla
  • ehli necat 6 ay önce Şikayet Et
    Öyle deyip de günaha girme. Ne biliyorsun adamın zekat vermediğini, müslüman her zaman hüsnü zan üzeredir. Belki adamın imtihanı bu dur. Belki daha da güzel şeyler nasip olacaktır.
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.