Van

Van'da intihar denildi "cinayet" çıktı! Aile içi infazda 2 amca tutuklandı

15:07 11 Ağustos 2026
Van'da intihar denildi "cinayet" çıktı! Aile içi infazda 2 amca tutuklandı

Van’ın Başkale ilçesinde Kalaşnikof silahla intihar ettiği öne sürülen, yaklaşık 2,5 yıl sonra cinayete kurban gittiği ortaya çıkan Damlanur Sarihan'ın (14) gözaltına alınan amcaları Ferdi ve Sinan Sarihan tutuklandı.

Olay, 10 Ocak 2024 tarihinde Başkale ilçesinde meydana geldi.

  • Damlanur Sarihan'ın amcası Ferdi Sarihan’ın evinde intihar ettiği ihbarı üzerine adrese ekipler sevk edildi.

  • Ekiplerin yaptığı kontrolde, karnından 2 mermiyle vurulan Sarihan’ın öldüğü tespit edildi.

  • Damlanur Sarihan’ın yanında ise Kalaşnikof silah bulundu.

  • Olaya ilişkin Başkale Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

  • Silah üzerinde yapılan incelemede parmak izi bulunamadı.

TELEFONU İNCELENDİ 

Damla Sarihan’ın telefonunda yapılan incelemede, erkek arkadaşı olduğu öne sürülen S.Y. ile mesajlaşmalarında 36 gün önce intihar edeceği yönünde ifadeler olduğu tespit edildi.

Bunun üzerine S.Y.’nin ifadesine başvuruldu. Mesajlaşmaları doğrulayan S.Y., ancak aralarının düzeldiğini, olay günü de herhangi bir sorun yaşanmadığını belirtti.

Damlanur cinayetinde 2 amca tutuklandı.

FAİLİ MEÇHUL DOSYA YENİDEN ELE ALINDI

Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü bünyesinde Faili Meçhul Suçları Araştırma Daire Başkanlığı'nın kurulmasının ardından ise dosya yeniden ele alındı.

Ayrıca olaya ilişkin şüpheli ve tanık beyanlarına da başvuruldu. Yapılan inceleme ve yürütülen koordineli çalışmalar sonunda gizli tanıklar olayın intihar değil cinayet ve infaz olduğunu söyledi.

Kırşehir'de köpek saldırısına uğrayan 63 yaşındaki kadına tazminat ödenecekKırşehir'de köpek saldırısına uğrayan 63 yaşındaki kadına tazminat ödenecek

İzmir'de acı hadise! Anne, 19 yaşındaki lösemi hastası oğlunu vurdu: 2 ölüİzmir'de acı hadise! Anne, 19 yaşındaki lösemi hastası oğlunu vurdu: 2 ölü

Adana'da kefen gönderdiği kadını 8 yerinden bıçakladı! İlk ifadesi ortaya çıktıAdana'da kefen gönderdiği kadını 8 yerinden bıçakladı! İlk ifadesi ortaya çıktı

Alkolmetreyi üflemeyi reddeden sürücüye 350 bin TL ceza kesildi Alkolmetreyi üflemeyi reddeden sürücüye 350 bin TL ceza kesildi

SORUŞTURMA DERİNLEŞTİRİLDİ 

Dosyadaki aile üyelerinin çelişkili ifadeleri, amca Sinan Sariha’a ait el svaplarında atış artığı tespiti ve olayda kullanılan silahın intihara elverişli olmadığı ve üzerinde parmak izi tespit edilemediği değerlendirilerek soruşturma derinleştirildi.

Amca Sinan Sarihan ve yakın akraba olan dosya şüphelisi E.S. ile aile arasında olaydan sonra husumet oluştuğu da saptandı.

E.S.’nin olaydan sonra ailesi ile birlikte köyü terk ettiği, Sinan Sarihan’ın yeni hat çıkardığı ve bu hat ile ilk olarak ve sık sık E.S. ile görüştüğü saptandı.

Faili meçhul dosya aydınlatıldı.

3 İLDE OPERASYON

Damlanur Sarihan'ın öldürüldüğünü değerlendiren ekipler, dosyada gizlilik kararı alarak, şüphelilerin telefonlarını dinlemeye aldı.

Takip ve dinleme ve yapılan araştırmaların ardından düzenlenen operasyonla şüphelilerden Sinan Sarihan Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde, İ.E. Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde, diğer şüpheliler Ferdi Sarihan, N.S., E.S., K.S. ve suça sürüklenen çocuk Z.S. Van’ın Başkale ilçesinde gözaltına alındı.

2 AMCA TUTUKLANDI 

Sorgularının ardından sevk edildikleri adliyede mahkemeye çıkarılan şüphelilerden amcalar Ferdi ve Sinan Sarihan tutuklandı, diğerleri adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.