Yalova

Yalova'da Kadırga Şenliği düzenlendi

18:20 06 Eylül 2015
Yalova'da Kadırga Şenliği düzenlendi

 Yalova'nın Çınarcık ilçesinde "Kadırga Şenliği"nin 19'uncusu düzenlendi.

Yalova ve Çınarcık Karadenizliler Dernekleri tarafından Hasanbaba Mesire Alanı'nda organize edilen şenlikte, Yalova'da yaşayan Karadenizliler, bir araya geldi. 

Yalova Karadenizliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği Metin Bahadır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bu yıl şenlikleri diğer yıllardan farklı olarak gerçekleştirdiklerini belirterek, "Kadırga Şenlikleri format gereği Karadeniz insanına yönelik olduğu için Kemençe ve Tulum gibi etkinliklerle her yıl icra ediyorduk. İçerisinde bulunmuş olduğumuz süreç itibariyle polisimizi ve askerlerimizi şehit vermekteyiz. Karadeniz insanı olarak da bunun bilincindeyiz. Yönetim kurulu arkadaşlarımız ile birlikte bunu dini programlara çevirmek hasıl oldu. İstanbul'daki arkadaşlarımıza ulaşarak temin ettiğimiz Semazen, Mehteran ve ilahi grubu ile beraber bu etkinliğimizi yapmaya karar verdik" diye konuştu.

Şehitler için Mevlüt programı düzenlediklerini dile getiren Bahadır, hayatını kaybedenler için Yalova'da dini etkinliklere devam edeceklerini söyledi.

Şenlikte, Karadeniz'e özgü yöresel ürünlerin satıldığı stantlar da ilgi gördü.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.