Yalova

Okullarda ilk ders zili çaldı

16:40 28 Eylül 2015
Okullarda ilk ders zili çaldı

Çiftlikköy ve Çınarcık ilçesinde tören düzenlendi

Yalova'da 2015-2016 eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla Çiftlikköy ve Çınarcık ilçesinde tören düzenlendi.

Çiftlikköy ilçesinde, 23 Nisan meydanındaki tören alanında Atatürk anıtına çelenk sunulmasıyla başlayan ilköğretim haftası kutlamaları daha sonra 75. Yıl Namık Kemal ilkokulunda devam etti.

Burada gerçekleşen törene Çiftlikköy Kaymakamı Cengiz Karabulut, Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, ilçe milli eğitim müdürü Muhammed Beşir, ilçe protokolü, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Kaymakam Cengiz Karabulut, tarafından ilk ders zilinin çalmasıyla öğretmen ve öğrenciler yeni eğitim ve öğretim maratonuna başladı.

Çınarcık Hüdaverdi Aydın Ortaokulu'nda da düzenlenen törene Çınarcık Kaymakamı Cafer Sarılı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Karadağ, İlçe Jandarma Komutanı Emrah Tan, İlçe Emniyet Müdürü Alpaslan Yeşilay, Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, İlçe Müftüsü Şükrü İkiz, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, okul müdürleri, veliler ve öğrenciler katıldı.

Kutlama törenine katılımlarından dolayı herkese teşekkür eden Hüdaverdi Aydın Ortaokulu Müdürü Halit Kılıç, şöyle konuştu:

"Yeni bir eğitim öğretim yılında daha çocuklarımız ile birlikte okullarımıza kavuşmamızın mutluluğunu yaşıyoruz. Öğrencilerimizin cıvıl cıvıl sesleri ile okulumuz koridorlarını ve sınıflarını doldurmaları bizler için en büyük mutluluk. Okulumuza yeni gelen öğretmenlerimizle mutluluğumuzu daha da büyütüp yeni başarılara dönüştüreceğiz. Aramıza bugün katılan öğrencilerimizi de sevgi ile kucaklayıp, okulumuza en kısa sürede alışmaları için çabalayacağız. Onlara bilgi yuvası olan okulun aynı zamanda sevgi yuvası olduğunu da göstermiş olacağız."

Konuşmaların ardından Hüdaverdi Aydın Ortaokulu öğrencileri günün anlam ve önemini belirten şiirler okudu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.