Yalova

Yalova'dan kısa kısa

16:37 16 Ekim 2015
Yalova'dan kısa kısa

Dünya Gıda Günü

Yalova Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili İbrahim Görentaş, Dünya Gıda Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Görentaş mesajında, Birleşmiş Milletler'in, Dünya Gıda Günü'nün bu yılki temasını "Sosyal Koruma ve Tarım, Kırsal Refahın Artırılması" olarak belirlediğini bildirdi.

Dünyada 500 milyondan fazla insanın açlık sınırında olduğunu ve yetersiz beslendiğini belirten Görentaş, şunları kaydetti:

"Dünyada üretilen gıda maddeleri artan nüfusa yeterli olmamaktadır. Ülkemizde de temel amaç, açlık ve yoksullukla mücadele, gıda güvenliğinin ve beslenmenin sağlanması, geçim kaynaklarının iyileştirilmesidir. Ülkemizin kaynaklarının sonsuz olmadığı için bu toprakların bize verdiklerine hassasiyet gösterip açlığın ve israfın önlenmesi konusunda duyarlı olmamız gerekmektedir. Bütün insanlığın barış ve huzur içinde yaşadığı, yeterli ve dengeli beslendiği, savaşların ve açlığın olmadığı bir dünya diliyorum."

 

- Dereköy'de fırtına sonrası inceleme

 

Yalova Çevre ve Şehircilik Müdürü Osman Ulukaya, şiddetli yağış ve fırtına nedeniyle zarar meydana gelen Çiftlikköy ilçesi Dereköy'de incelemelerde bulunulduğunu bildirdi.

Ulukaya, yaptığı yazılı açıklamada, müdürlük personelinin Dereköy'de incelemelerde bulunduğunu belirtti.

Şiddetli yağış ve fırtınanın bazı yapılara zarar verdiğini ifade eden Ulukaya, teknik elemanların gerekli raporu hazırladığı bilgisini verdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.