Yalova

Yalova'dan kısa kısa

17:34 17 Ekim 2015
Yalova'dan kısa kısa

Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Güner'e ziyaret

Yalova Soroptimist İş ve Meslek Kadınları Derneği Başkanı Gülgönül Bozoğlu Batı, Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Jülide Güner'i ziyaret etti.

Güner, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek kadınların iş hayatında elde ettiği başarıların diğer kadınları da teşvik etmeye yardımcı olduğunu söyledi.

Kadınların hem iş hayatında hem de sosyal hayatta daha aktif olmaları gerektiğini belirten Güner, "Özellikle kadınların oluşturduğu sivil toplum kuruluşları ile ikili diyaloglarda bulunmak ve ortak hareket etmek bizlerin en büyük arzumuz" diye konuştu.

- Koyun ve Keçilerde Verimliliği Artırma Projesi

Yalova İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili İbrahim Görentaş, hayvancılıkta verimin artırılması için yapılan Koyun ve Keçilerde Verimliliği Artırma Projesi'nin başarılı bir şekilde yürütüldüğünü bildirdi.

Görentaş, proje ile yetiştiricilerin elinde bulunan koyun ve keçi sürülerine yüksek vasıflı erkek damızlıkların katılımıyla kan değişiminin sağlanarak işletmelerin mevcut verimliliğinin artırılmasının amaçlandığını ifade etti.

Proje çalışmalarının müdürlüğe bağlı hayvan sağlığı yetiştiriciliği şube müdürlüğü, iki veteriner hekim, bir zooteknisi ziraat mühendisi ve damızlık koyun keçi birliğinden bir temsilciden oluşan komisyon tarafından yürütüldüğünü belirten Görentaş, şunları kaydetti:

"2014 yılında proje kapsamında 22 yetiştiriciye 30 adet koç dağıtımı yapılmıştır. Bu yıl ise proje kapsamında Kıvırcık Koyun Irkının Halk Elinde Islahı Projesi'ne dahil 24 yetiştiricimize 46 adet koçun dağıtımı yapılmıştır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.