Yalova

Yalova'dan kısa kısa

17:52 20 Ekim 2015
Yalova'dan kısa kısa

Armutlu'da çam fıstığı işleme tesisi kuruldu

Yalova Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Görentaş, Armutlu ilçesi Hayriye köyüne 660 ton kapasiteli çam fıstığı işleme, paketleme ve depolama tesisi kurulduğunu bildirdi.

Görentaş, yaptığı yazılı açıklamada, Armutlu'nun fıstık çamı yetiştiriciliği için uygun ekolojik özelliklere sahip olduğunu ifade etti.

Yörede 915 ton çam fıstığı kozalağı üretildiğini belirten Görentaş, şunları kaydetti:

"Üretilen kozalaklar tüccarlara satılmakta, tüccarlar tarafından Aydın ve Bergama'daki tesislerde işleme yapıldıktan sonra satışa sunulmaktadır. Bundan dolayı 5488 sayılı Tarım Kanunu ve Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında 800 bin liraya çam fıstığı işleme paketleme ve depolama tesisi kurulmuştur. Tesisin kurulmasıyla, yörede üretilen çam fıstıkları proje kapsamında çam fıstığı işleme ve paketleme tesisinde işlenip, paketlenerek yurt içi ve yurt dışına satışı yapılacaktır."

- "Yalova İli Trafik Kaynaklı Hava Kirliliği Haritasının Oluşturulması" projesi

Yalova Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Osman Ulukaya, Yalova'nın trafik kaynaklı hava kirliliği haritasının çıkarılması için çalışma yapıldığını bildirdi.

Ulukaya, yaptığı açıklamada, "Yalova İli Trafik Kaynaklı Hava Kirliliği Haritasının Oluşturulması" projesini yürüttüklerini ifade etti.

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı'nın desteği ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ile Balıkesir Üniversitesi'nin katkılarıyla projeyi sürdürdüklerini belirten Ulukaya, "Çalışmalar sonuçlandığında çıkan rapor valiliğimiz başta olmak üzere İl Trafik Komisyonu, Yalova Belediyesi ve İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ile paylaşılacaktır. Yapılan bu çalışma ilgili kurumların yapacakları trafik düzenlemesi ve hava kirliliği kaynaklı akut ve kronik hastalıkların önlenmesi konuları da dahil pek çok konuya veri sağlayarak alt yapı oluşturulacaktır" açıklamasında bulundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.