Yalova

Cumhuriyet Bayramı kutlanıyor

12:53 29 Ekim 2015
Cumhuriyet Bayramı kutlanıyor

Çiftlikköy ilçesinde, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla tören yapıldı.

Kaymakam Cengiz Karabulut, 23 Nisan Meydanı'ndaki törende yaptığı konuşmada, mirasın devralındığı Cumhuriyet'in mimarı ecdada karşı da sorumlulukların unutulmaması gerektiğini söyledi.

Karabulut, şöyle konuştu:

"Atatürk'ün deyimiyle geleceğin ümidi, ışıklı çiçeklersiniz. Büyük Önderimiz Atatürk’ün bu eseri ona bırakacağı ve 'Gözüm arkada kalmayacak' sözleri ile işaret ettiği ve Cumhuriyet'i emanet ettiği gençlersiniz. Taşıdığınız bu emanetin önemi ve sorumluluğunun bilincinde olduğunuza inanıyor ve sizlere bu anlamda sonsuz güven duyuyoruz. Unutmayınız ki geleceğimize yön verecek sizlersiniz, bu ülke sizlerin çabası ile dünyadaki saygın yerini alacaktır. Bu duygu ve düşünceler ışığında başta Büyük Önder Atatürk olmak üzere, bu vatan toprakları üzerinde bizlere hür ve bağımsız yaşama onuru kazandıran, günümüzde de bu mücadeleye devam eden ve her türlü fedakarlığa katlanarak, canlarını veren aziz şehitlerimizi rahmet gazilerimizi şükran ile anıyoruz."

Günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunmasının ardından, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen şiir, kompozisyon, resim ve spor yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Kafkas Kültür Derneği ekibi tarafından sahnelenen Kafkas oyunları ile program sona erdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.