Yalova

Balık artıklarından martılara yem

18:02 13 Ocak 2016
Balık artıklarından martılara yem

Yalova Belediyesi tarafından balıkçılardan toplanan balık artıkları martılara yem olarak verilmeye başlandı.

Yalova Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde yürütülen çalışma kapsamında, balık satışı yapan işletmelerin çıkarttığı balık artıkları toplanarak sahilden martılar için denize atılıyor. Uygulamanın ilk gününde Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman da sahile giderek martılara balık attı.

Hem çevre sağlığı hem de hayvanların beslenebilmesi adına böyle bir uygulama başlatıldığını belirten Salman, şöyle konuştu:

"Çıkan balık artıkları çöpe atıldığı için hem çevreyi kirletiyor hem de koku oluşturuyordu. Temizlik İşleri Müdürlüğümüz bünyesinde böyle bir çalışma yaparak, balık satışı yapan işletmelerde çıkan balık artıklarını ekiplerimiz toplayarak martılara yem olması için denize atıyorlar. Bizde yapılan uygulamaya katılarak uygulamaya dikkat çekmek istedik. Kar yağışlarıyla birlikte Veteriner İşleri Müdürlüğümüz bünyesinde sokak hayvanlarının beslenmesi için yem ve mama bırakmaya başlamıştık ve belirli aralıklarla yem bırakmayı sürdürüyoruz. İlave olarak hem çevre sağlığına yönelik hem de hayvanların beslenmesine yönelik bu uygulamayı hayata geçirdik."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.