Yalova

Mağara işletmeleri için başvurular internetten yapılacak

16:42 25 Ocak 2016
Mağara işletmeleri için başvurular internetten yapılacak

Orman ve Su işleri Bakanlığı 2. Bölge Müdürlüğü Yalova Şube Müdürü Nevzat Alğan, mağaraların turizm amaçlı işletilmesi için gerekli başvuruların internet üzerinden yapılmaya başlandığını bildirdi.

Alğan, yaptığı yazılı açıklamada, mağaralardan yarasa gübresi (guano) alımı ve turizm maksadıyla işletilmesi hususlarında son izin mercii olarak Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğüne başvurular yapıldığını anımsattı.

Bu başvuruların bir kısmının bölge müdürlükleri aracılığıyla yapıldığını ve bu durumda izin sürecinin, olması gerekenden daha uzun bir zaman aldığını vurgulayan Alğan, şunları kaydetti:

"Söz konusu bürokratik işleyişin makul sürelerde gerçekleştirilebilmesi amacıyla, 'Mağaradan Guano Alım Başvurusu' ve 'Mağarada Turizm Faaliyeti Başvurusu’ süreçlerine dair başvuru belgeleri, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü internet sitesine eklendi. Bu faaliyetler için bölge müdürlüklerine ulaşan başvurularda, müteşebbisin web adresinde verilen belgeleri eksiksiz doldurarak Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğüne iletmesi yeterli olacak, ilave yazışmalara gerek kalmayacaktır."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.