Yalova

"Baharatlı bakliyatlı" tablolar yapıyor

12:16 29 Ocak 2016
"Baharatlı bakliyatlı" tablolar yapıyor

ONUR ERDİK - Rengarenk baharatları, bitkisel tohum ve bakliyatları, soda şişesi ile gazoz kapakları gibi geri dönüşebilir malzemeleri bir araya getirerek tablolara ve dekoratif eşyalara dönüştüren sanat tarihçisi Uğur Soydan, yaptığı doğal tasarım ürünleriyle dikkati çekiyor.

Yalova'nın Çiftlikköy ilçesindeki Belediye Kültür ve Sanat Merkezinde ürünlerini sergilemeye hazırlanan Soydan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2004 yılında doğal objelerden yola çıkarak kendisine ait tekniği geliştirdiğini belirtti.

Çok sayıda doğal tasarım tablo yaptığını hatırlatan Soydan, "Bu tabloları tamamen mutfakta kullandığımız baharatlardan yaptım. Pul biber, karabiber, kına ve zerdeçal gibi malzemeleri bir araya getirerek, Türkiye'de daha önce hiç olmayan bir çalışmayı sunduk. Bu malzemelerin içinde kimyasal madde veya boya yok. Bu tabloda yapılan çalışmalar tamamen doğal malzemelerden oluşuyor" diye konuştu.

Soydan, Topkapı Sarayı'nda bulunan tarihi hançerlere benzer bir çalışma yaptığına da işaret ederek, şöyle dedi:

"Onda gerçek gümüşler var bende ise soda şişesi altı var. Hançerin üzerinde kuş yemi, kırmızı mercimek ve çeşitli bitkisel tohumlar bulunuyor. Tamamen bitkisel malzemelerden yaptım. Burada kullandığım teknik de tamamen bana özgü bir tekniktir. Böyle başka bir çalışma yok. Bunu da geliştirmek istiyorum."

Çalışmalarını sergilerde vatandaşların beğenisine sunduğunu anlatan Soydan, "2007 yılından itibaren bu çalışmaları devam ettiriyorum ve sergiler açıyorum. Sergilerde 300'ün üzerindeki eserimi tanıtıyorum. İdealim Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın böyle doğal bir portresini yapmak" sözlerine yer verdi.

Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar da birbirinden farklı çalışmalara imza atan Uğur Soydan'a desteklerini sürdüreceklerini vurgulayarak, "Sanatında gösterdiği hassasiyet eserlerine yansımış. Bu sefer bizim ilçemizin tanıtılmasına da bir vesile olacağına inanıyorum. Kendisi Çiftlikköy'ün onursal sanatçısıdır" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.