Yalova

Teşvikiye'de kadınlardan el sanatları kursuna ilgi

14:19 18 Şubat 2016
Teşvikiye'de kadınlardan el sanatları kursuna ilgi

Çınarcık ilçesi Teşvikiye beldesinde Halk Eğitimi Merkezi tarafından açılan el sanatları kursuna il gösteren kadınlar, bu sayesinde kazanç elde ediyor.

Usta öğretici Özlem Coşgun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, beldede yaşayan kadınlara yönelik kurs açtıklarını söyledi.

Kursa ilginin yoğun olduğunu vurgulayan Coşgun, şöyle konuştu:

"Şu anda 12 kursiyerimiz var. Burada yapılan çalışmalarımız sayesinde kursiyerlerimiz ailelerine katkı sağlıyor. Kursumuzda kağıt rölyef, alüminyum folyo, ahşap cam ve seramik boyama, tuval ve takı gibi ürünler yapıyoruz. En fazla ilgi takılarımıza oluyor. Yapılan takıları satışa çıkarmak üzere Fransa, Almanya ve Hollanda gibi ülkelere ihraç ediyoruz. Kursiyerlerimiz burada hem kendilerini geliştiriyor hem de kazanç sağlıyorlar. Kadınlarımız mutlaka zamanlarını daha verimli harcamalı. Bir şeyler öğrenerek ortaya yeni ürünler çıkartan kursiyerlerimiz öğrendiklerini evlerinde uyguluyor."

Kursiyerlerden Fatma Gültekin ise kurs sayesinde el becerilerini geliştirdiğini ifade etti.

Gültekin, kursa katılmasında eşi ve çocuklarından destek gördüğünü dile getirerek, "Yaptığım ürünleri satışa sunarak aileme katkıda bulunuyorum. Beldemizde bu kursu açan yetkililere teşekkür ediyoruz" dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.