Yalova

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

15:53 08 Mart 2016
8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Vali Cebiroğlu, burada yaptığı konuşmada, kadınların önemine değindi. Cebiroğlu, şunları kaydetti:

Yalova Valisi Selim Cebiroğlu, "Eğer kendimizi insan olarak görüyorsak kadın erkek ayrımı yapmaksızın adil olacağız" dedi.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Şaban Temüge Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi Uygulama Oteli'nde bir yemek düzenlendi. Yemeğe sivil toplum kuruluşları ve devlet kurumlarındaki kadın memurlar yemeğe katıldı.

"Gönül arzu ediyor ki insan insan olsun. İnsan, 'kadın erkek, zengin fakir' diye kıyaslanmasın. İnsanlar insan olduğu için insanca yaşasın. Her ne kadar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü olsa da asıl sıkıntı hayatın ta kendisinde. Hep laf üretiriz. Eylem üretmek lazım. Hep çağdaş dünyada kadınların hak ettikleri haklara sahip olmadığından yakınır ama bu konuda adım atmaktan kaçarız. Söylemden bir türlü eyleme geçemiyoruz. Kadının olmadığı yerde hayat olamaz. Kadın varsa insan vardır."

Kadına karşı şiddete dikkati çeken Cebiroğlu, şunları kaydetti:
"Güç, her zaman zayıfı eziyor. Erkekler sosyal, fizyolojik açıdan güçlü olması kadınları ezmesini meşru kılıyor. Oysa güçlü olan mütevazi olur. Güçlü olan hoş görülü olur, adaletli olur ama ne yazık ki bunu hiç bir zaman sağlayamıyoruz. Eğer kendimizi insan olarak görüyorsak kadın erkek ayrımı yapmaksızın adil olacağız. Zulme karşı herkesin adaletle direnmesi lazım."
Programa Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekçi de katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.