Yalova

Savaş mağduru, engelini basketbolla aştı

11:17 12 Nisan 2016
Savaş mağduru, engelini basketbolla aştı

ONUR ERDİK - Irak Savaşı'nda, Bağdat'ta meydana gelen bir patlama sırasında şarapnel parçalarının omuriliğine isabet etmesi sonucu engelli kalan 24 yaşındaki Saif Emad, basketbolla hayata tutundu.

Savaş sırasında engelli kalan Emad, 7 yıl İtalya'da tedavi gördükten sonra yaklaşık 6 ay önce ailesiyle Yalova'ya yerleşti. Saif Emad, kentteki Garanti Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Yalova Ortopedikler Spor Kulübünde (YOSK) basketbol oynamaya başladı.

YOSK Başantrenörü Murat Saltan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Emad'ın yabancı kontenjanından takıma dahil olduğunu, hazır olunca karşılaşmalarda forma giyeceğini söyledi.

Saltan, sporcunun gelecekte Türk vatandaşlığına da geçerek, milli takım formasını giymek istediğini dile getirdi.

Iraklı gencin aynı zamanda bilgisayar teknikeri olduğunu aktaran Saltan, "Saif, Irak'taki savaşta Bağdat'ın bombalanması esnasında bir şarapnel parçasının omuriliğine isabet etmesi neticesinde engelli kaldı. İtalya'da 7 yıl boyunca tedavi gördü. Babasının arkadaşının bir vasıtasıyla da Yalova'ya taşındı." diye konuştu.


- "Milli formayı sırtında taşımak istiyor"

YOSK'un sporcularıyla yolda karşılaşan Emad'ın, basketbol oynamak istediğini iletmesi üzerine kendisini antrenmanlara davet ettiklerini hatırlattı. Saltan, şöyle devam etti:

"Bizim sporcumuzla yolda karşılaşıyorlar ve konuşuyorlar. Böyle bir spor varsa gelmek istediğini söylüyor. Biz de durumu öğrenince kendisini davet ettik. Antrenmanlarımıza katıldı. Gerçekten yetenekli bir sporcu. Hem o bizi sevdi hem de biz onu sevdik. Böylelikle basketbola başlamış oldu. Saif aynı zamanda Türkiye'yi çok sevdi. Eğer kendini ilerletebilir ve başarılı olursa, 5 sene sonra Türk vatandaşlığına geçmek istiyor. Kulübümüzü temsil etmek istediğini zaten kendisi de gururla söylüyor. Aynı zamanda Türk Milli Takımı'nda da oynayıp, milli formayı da sırtında taşımak istiyor."

Saif Emad da YOSK'ta oynamaktan dolayı mutluluk duyduğunu dile getirerek, kendini geliştirip, başarılı olmak istediğini söyledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.