Yalova

Valiler Kararnamesi

16:11 16 Haziran 2016
Valiler Kararnamesi

Ankara'nın Akyurt ilçesinin kaymakamlığından Yalova Valiliğine atanan Tuğba Yılmaz, görevine başladı.

Türkiye'nin dördüncü, Yalova'nın ise ikinci kadın valisi olan Yılmaz (39) için valilik bahçesinde karşılama töreni düzenlendi. Burada tören mangasını selamlayan Yılmaz, daha sonra makamına geçti.

Vali Yılmaz burada yaptığı konuşmada, Yalova'da görev yapacağı için heyecanlı olduğunu dile getirdi.

Yılmaz, şunları kaydetti:

"Ekonomik ve sosyal alanda, tarımda, turizmde, sanayide her geçen gün gelişen ve değişen Yalova ilimizde görev yapacak olmaktan dolayı son derece mutluyum ve mesleğe başladığım ilk günkü kadar da heyecanlıyım. Öncelikle bizleri hizmet noktasında Yalovalılarla buluşturan, bizlere bu görevi uygun bulan başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Sayın Başbakanımıza, tüm bakanlarımıza ayrı ayrı şükranlarımı sunmayı da bir borç biliyorum."

Yılmaz, vatandaş odaklı bir çalışma yürüteceğini ifade ederek, şöyle devam etti:

"Yalova'daki hizmet süremiz boyunca, adaletli, eşitlikçi, şeffaf, hesap verebilir, demokratik, katılımcı, iletişim ve istişareye her zaman açık, ekip ruhunu ön planda tutan, vatandaş odaklı, vatandaşlarımızın memnuniyeti için gece gündüz çalışan, vatandaşlarımızın sorun ve taleplerini ekseriyetle yerinde dinleyen, onları kapıda bekletmeyen, hükümetimizin yatırım programını ve 2023 hedeflerimizi Yalova ilinde de gerçekleştirmek üzere azami gayret gösteren, tüm çalışmalarımızın ve talimatlarımızın takipçisi olan bir denetim anlayışı sergilemek için gayret göstereceğiz. Sorun odaklı değil, çözüm odaklı çalışmaya çalışacağız."

Terör örgütlerine karşı kararlı şekilde mücadele edeceklerini vurgulayarak, "Paralel Devlet Yapılanması başta olmak üzere, vatandaşlarımızın birlik ve beraberliğine, kardeşlik ruhuna gölge düşürmeye çalışan, baltalamaya çalışan tüm terör örgütlerine karşı etkin ve kararlı mücadelemizi sürdüreceğiz. Bizim asli görevimiz, vatandaşlarımızın huzur ve mutluluğu, güvenliği kalkınması için çalışmak olacaktır. Ben 'az laf çok iş' diyerek, ilk günümüzde 'Bismillah' diyorum ve görevime başlıyorum." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.