Yalova

Şeffaf Oda uygulaması ödüle layık görüldü

11:10 03 Ekim 2016
Şeffaf Oda uygulaması ödüle layık görüldü

Marmara Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen "Altın Karınca Belediyecilik Ödülleri" kapsamında Yalova Belediyesi, Kurumsal Yönetim ve Gelişim dalında ödüle layık görüldü.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, ödüle layık görülen proje, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'ın, şeffaf yönetim, açık kapı uygulaması ve şehrin halkla birlikte yönetilme fikrinden ortaya çıkan "Şeffaf Oda" uygulaması oldu.

Bu yıl altıncısı düzenlenen ve 8 kategoride 80 belediyenin ödül aldığı organizasyonda ödülü Yalova Belediye Başkanvekili Jülide Güner, Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Kadir Topbaş ve Marmara Belediyeler Birliği Başkanı Recep Altepe'den aldı.

Güner, Altın Karınca Belediyecilik Ödülleri'nde elde edilen başarı ile ilgili şunları kaydetti:

"Yerel seçimler öncesinde Belediye Başkanımız Vefa Salman, her platformda Şeffaf Oda uygulamasından bahsetmiş ve vatandaşlarımızla daima iç içe olacağını belirtmişti. Bunu da 'birlikte yöneteceğiz, sevgiyle büyüteceğiz' sözüyle perçinlemişti. Göreve geldiğimiz günden bu yana her salı günü sabah 08.00-09.00 arası randevusuz, sekretersiz ve her perşembe günü saat 10.00-12.00 arası olmak üzere haftanın iki günü Başkanımız, vatandaşlarımızın taleplerini dinliyor. Halkımızın büyük beğenisini alan bu uygulama Marmara Belediyeler Birliği'nin de aynı şekilde takdirini alarak ödüle layık görüldü. Bu ödül doğru bir iş yaptığımızın göstergesidir. Halkımızın menfaatine olan her türlü uygulamayı sürdürmeye devam edeceğiz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.