Yalova

Potada maçın ardından

22:06 08 Ekim 2016
Potada maçın ardından

Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi'nin ilk haftasında Yalova VİP Gençlikspor ile Mersin Üniversitesi arasında oynanan ve konuk ekibin 84-68 kazandığı mücadele sonrası iki takımın başantrenörleri açıklamalarda bulundular.

Karşılaşma sonrasında 90. Yıl Spor Salonu'nda basın toplantısı düzenleyen iki ekipten VİP Gençlikspor Başantrenörü Caner Yıllar, Federasyon Kupası'nda yendikleri rakiplerine ligin ilk haftasında mağlup oldukları için üzüntülü olduklarını söyledi.

Yıllar, şöyle konuştu:

"Söylenecek bir şey yok. Skor zaten söylenecek her şeyi özetliyor. Federasyon Kupası'ndan döndüğümüzde herkes kadar yorgunduk. Bizim tek sıkıntımız bütün hafta boyunca takım guardı Banu'nun ve tecrübeli oyuncumuz Meryem'in sakatlıklarıydı. Bundan dolayı antrenman yapamadılar ve direkt maça çıktılar. Rakibimiz bu sene yaptığı transferlerle üst sıraları zorlayan bir ekip olacağını burada gösterdi. Kupada rakibimizi yenmiştik ama hücumda etkiliydik. Biz de 1 numara sıkıntısı yaşarken, bir de 5 numarada yabancı oyuncumuzun maçta hiç katkı vermemesi, elimizi kolumuzu bağladı. Hem 1, hem 5 konusunda sıkıntı yaşadığınız zaman kolay maç kazanamıyorsunuz."

"Buna takılmayacağız" diyen Yıllar, çarşamba ve pazar günü maç yapacaklarını belirterek, "Önümüzde Edirne deplasmanı var. O maçı kazanıp, bu karşılaşmayı telafi etmek mecburiyetindeyiz." dedi.

- Mersin cephesi

Sezonun bütün takımlara hayırlı olması temennisinde bulunan Mersin Üniversitesi Başantrenörü Burak Uyar ise galip geldikleri mücadele sonrası şunları kaydetti:

"Umarım herkesin gönlüne göre bir sezon geçer. Kupada da ilk maçımızı Yalova ile oynamıştık. Oradan çıkardığımız dersler oldu. Dersimize çok iyi çalıştığımıza inanıyorum. Şükürler olsun ki çalıştığımız birçok şeyi iyi uyguladık. Özellikle kısalarına top aldırmazsak içeride uzunumuz muhakkak onların uzununu domine edecekti. Bu gün her şey istediğimiz gibi gerçekleşti. Önümüzdeki maça bakacağız, herkese başarılar diliyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.