Yalova

Suriyeli sığınmacı ilk kez yapılan ameliyatla sağlığına kavuştu

18:29 10 Ekim 2016 1 Yorum Var
Suriyeli sığınmacı ilk kez yapılan ameliyatla sağlığına kavuştu

Suriye'deki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Mohammad Qadoura, Yalova Devlet Hastanesi'nde sohn 1 yıldır yapılan yatırım ve eğitim çalışmalarının ardından ilk kez yapılan açık kalp ameliyatıyla sağlığına kavuştu.

Yalova Devlet Hastanesi Başhekimi Hakan Sezen, gazetecilere yaptığı açıklamada, açık kalp ameliyatı yapabilir bir hastane olabilmek için 1 yıldır hazırlandıklarını belirtti.

Anjiyo ünitesi oluşturulduktan sonra kalp ameliyatları için özel ameliyathane hazırladıklarını belirten Sezen, "Tüm ekibimiz de eğitimden geçti. Anjiyo ünitesi açıldıktan sonra bu ameliyathaneyi oluşturmaya karar kıldık. Bunun için ayrıca 5 yataklı özel bir yoğun bakım ünitesi hazırladık. 2-3 milyon lira yatırım yapıldı. Bakanlığımızın da desteği ile her şey hazır hale geldi."

Bu hazırlık evresinin ardından ilk açık kalp ameliyatı hizmetinden Suriyeli sığınmacı Mohammad Qadoura'nın (60) yararlandığını ifade eden Sezen, "Yaklaşık 1 yıllık hazırlık yapıldı. 1 yıllık çalışmamız da meyvesini verdi. Bu işlemler rutine binecek. Bu alanda uzman olan hocalarımızdan da ameliyatlar için destek almaya devam edeceğiz." dedi.

Yalova Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Ünal Küçükyılmaz da Suriyeli hastanın yapılan başarılı ameliyatla sağlığına kavuştuğunu dile getirerek. "Ameliyat dört saat sürdü. Bu Yalova’da ilk defa yapılan açık kalp cerrahisi oldu. Ameliyathanesini de son teknoloji kullanarak dizayn ettik. Hastamızı altıncı gününde taburcu edeceğiz. Toplamda 14 kişilik bir ekiple bu ameliyat gerçekleştirildi. Daha önceden bu hastalarımızı başka illerimize naklediyorduk. Artık hastanemiz bu hizmeti vermeye başladı." diye konuştu.

Yalova'da ilk kez yapılan açık kalp ameliyatıyla sağına kavuşan Suriyeli hasta Qadoura ise ülkesindeki iç savaş nedeniyle 7 ay önce Türkiye’ye göç ettiğini ve Yalova’ya yerleşerek burada aşçılık yaptığını söyledi.

Kalbinde yaşadığı sorun nedeniyle hastaneye başvurduğunu ve yapılan anjiyo sonrası ameliyat olmasına karar verildiğini ifade eden Qadoura, Türkiye'nin kendilerine sağladığı imkanlar dolayısıyla teşekkür etti.

YORUMLAR

1 Yorum Var
  • OGÜN47 7 yıl önce Şikayet Et
    Yalova Kamu Hastaneler Birliği olarak Yapılan bu özverili çalışmalarından dolayı Başta Gen. Sek. Dr. Ünal bey ve Tüm Sağlık Çalışanlarına Teşekkür ederim . 
    Cevapla İlk beğenen sen ol
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.