Yalova

Yalova'da iş yerlerine Türkçe tabela için imza kampanyası

13:42 12 Ekim 2016
Yalova'da iş yerlerine Türkçe tabela için imza kampanyası

MHP Yalova il ve ilçe teşkilatlarınca kentteki iş yeri tabelalarının Türkçe olması için imza kampanyası başlatıldı.

MHP İl Başkanı Hasan Topçular, İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, MHP Yalova İl Teşkilatı olarak kentteki tabelaların Türkçe olması için imza kampanyası başlattıklarını kaydetti.

Türkçe'nin önemine dikkati çeken Topçular, şöyle kponuştu:

"MHP Yalova İl Teşkilatı olarak arkadaşlarımızın yürüttüğü proje kapsamında Türkçe imza kampanyasını başlatıyoruz. İş yerlerinin isimleri, reklamları Türkçe'nin dışında. Oysaki yaşadığımız ülke Türkiye Cumhuriyeti. Biz dilimiz üzerindeki oyunlara alet olursak önümüzdeki süreçte daha büyük sıkıntılar yaşayacağız. O yüzden bugünden başlamak üzere 18 Ekim Salı gününe kadar imza kampanyası başlatmış bulunuyoruz."

- İmzalar Belediye Meclisi'ne sunulacak

Topçular, 5 bin imza toplamayı hedeflediklerini dile getirerek, "5 bin imza topladıktan sonra topladığımız imzaları Yalova Belediyesine götürüp, Belediye Meclisi'nde görüşülmek üzere temsil edeceğiz. Burada Belediye Meclisi'nden daha önce tabela asanlarla ilgili gerekli yaptırımların olmasını isteyeceğiz. Türkçe tabelalarda da vergi indirimi talep edeceğiz. Bu da arkadaşlarımızı buna teşvik edecek. Ayrıca yeni açılacak iş yerlerine Türkçe tabela konulması şartı da istenecek. İnşallah Yalova Belediyesi almış olduğumuz karara saygıyla yanaşır." ifadelerini kullandı.

Topçular, konuşmasının ardından kampanyanın ilk imzasını attı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.