Yalova

Hersek Lagünü'nde kuş sayımı

14:03 20 Şubat 2018
Hersek Lagünü'nde kuş sayımı

Yalova'nın Altınova ilçe Belediyesince, Marmara Bölgesi'nin önemli sulak alanlarından biri olan Altınova Hersek Lagünü'nde yılda bir kez yapılan Kış Ortası Su Kuşu Sayımında (KOSKS) 76 türden 6 bin 340 kuşun gözlemlendiği bildirildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, 2018 KOSKS sayımının Orman ve Su İşleri Bakanlığı personeli, Altınova Belediyesi çevre mühendisi Çağrı Gürol, kuş gözlemcileri Fatih Bülbül ve Zafer Kılıçoğlu ile İstanbul Kuş Gözlem Topluluğu kurucularından Cemil Gezgin'in katılımıyla gerçekleştirildiği belirtildi.

Lagünde yılda bir kez yapılan sayımda 41'i su kuşu 76 türden 6 bin 340 kuşun gözlemlendiği aktarılan açıklamada, ülkede çok az noktada üreyen poyraz kuşlarından üçünün, görece erken tarihte geldikleri lagünün önemini tekrar hatırlattığı kaydedildi.

Açıklamada, şunlara yer verildi:

"Elmabaş patka, ince gagalı martı ve alanda üreyen kara gagalı sumru popülasyon artışı sevindiricidir. Hersek Lagünü sadece su kuşları için değil alanda bulunan orman örtüsü sayesinde ötücü kuşlar için de çekici bir alan. En yeni kayıt dağ bülbülü ile lagün, bir ötücü kuş türünü daha kayıt listesine katmıştır. Bu olumlu gelişmelerin yanında her yıl düzenli olarak bu aylarda gözlemlenen ülke için nadir tür pufla ördeği maalesef alanda görülmemiştir. Bu türü tekrar görebilmenin umudunu sürdürüyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.