Yalova

Altınova Belediye Başkanı Oral 4 yılını değerlendirdi

09:18 05 Nisan 2018
Altınova Belediye Başkanı Oral 4 yılını değerlendirdi

Altınova Belediye Başkanı Metin Oral, görevdeki 4 yılını değerlendirdi.

Oral, Altınova Belediyesinin konferans salonunda düzenlediği basın toplantısında sanayi, kültür, doğa ve tarihi bir arada tutarak çalışmalarını hayata geçirmeye çalıştıklarını söyledi.

İlçede tamamlanan alt ve üst yapı çalışmaları hakkında bilgi veren Oral, "Deniz Feneri Müzesi kuracağız. Bu Türkiye'de pek örneği olmayan bir müze olacak. Deniz feneriyle ilgili Şile'de bir müze var. Orada fenerle ilgili sadece objeler sergileniyor. Burada deniz feneriyle ilgili dünya tarihçesi aktarılacak. Deniz fenerinde biliyorsunuz bir hayat olmuş. Genelde aileler orayı işletmiş. Babadan oğula geçmiş. Böyle bir hayatı anlatacağız." dedi.

Oral, ilçede Atatürk'ün konakladığı bir evin olduğunu hatırlatarak, "Bu evin restorasyon projesi onaylandı Kuş Müzesi olarak. Hersek'te kuşlarımız bizim için önemli. Kuş müzesiyle ilgili bir hazırlığımız var. Bunların ihalesini yaptık. Proje devam ediyor." açıklamasında bulundu.

Osmangazi Köprüsü'nün ilçeye katkısına da değinen Oral, şunları kaydetti:

"İstanbul'un birçok noktasına yarım saatte, bir saatte ulaşabiliyoruz ki belki birçok kişi İstanbul'da havaalanına bir saatte, iki saatte, üç saatte zor ulaşıyor. Ben o zaman diyorum ki Yalova'nın köprüyle birlikte artık bir de havaalanı olduğunu düşünüyorum. Çünkü bu kadar kısa sürede havaalanına ulaşmak büyük şehirlerde çok zor.

Bizim hem otoyoldan hem köprüden kaynaklanan hızla Sabiha Gökçen'e ulaşmamız çok yakınlaştı. Bu da bize bundan sonraki süreçte turizm yönünden çok ciddi katkı sağlayacaktır. Bizim Hersek tarihi dokumuzun tam köprünün altında olması da ayrı bir avantaj. Köprüden geçerken insanlar o güzellikleri görecekler. Sayın Başbakanımıza her konuda teşekkür ediyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.