Yalova

Polis Haftası

14:23 09 Nisan 2018
Polis Haftası

Yalova Valisi Tuğba Yılmaz Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 173. yıl dönümü ve Polis Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Yılmaz, yayımladığı mesajda, vatandaşların can ve mal güvenliğini, temel hak ve hürriyetlerini korumayı, devletin bütünlüğüne yönelen her türlü tehdit ve tehlikelere karşı hukuk devleti ilkeleri doğrultusunda mücadele etmeyi kendisine görev edinen Polis Teşkilatının kuruluşunun 173. yılını kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını aktardı.

Türk milletinin, askerini Mehmetçik diye bağrına bastığını, polisini de 173 yıldır kendi öz evladı ve ailesinin bir ferdi olarak sahiplendiğini belirten Yılmaz, şunları kaydetti:

"Dünyanın bu en zor coğrafyasında, başka ülkelerdeki meslektaşlarından çok daha ağır ve geniş bir sorumluluk sahasında faaliyet gösteren Türk polisi, milletinin kendisine duyduğu güvene layık olabilmek için kurulduğu ilk günden beri büyük fedakarlıklar göstermiştir. 173 yıllık bilgi ve deneyimiyle ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğünü, halkımızın can ve mal güvenliğini sağlamak, huzur ve asayişi temin etmek, suç işlenmesini önlemek, suçluları adalete teslim etmek gibi önemli görevleri başarıyla yerine getiren Polis Teşkilatımız, 15 Temmuz’da gerçekleştirilmek istenen hain darbe girişiminin önlenmesinde de canlarını ortaya koyarak vatanımızı bölmek, parçalamak isteyen hainlere karşı kahramanca mücadele etmiştir. Şunu çok iyi biliyorum ki, polisimizi güçlü kılan, sonsuz bir iman, vatan ve millet aşkı ve bu toprakların kültürüdür."

Göreve başladığı ilk günden bu yana ilin asayiş ve huzurunun sağlanmasının öncelikleri arasında yer aldığını bildiren Yılmaz, "Bu vesileyle ilimiz genelinde ilk günden bugüne kadar devletimize ve milletimize hizmet eden, şefkati ve şecaati aynı yüreğe sığdırabilen polislerimiz başta olmak üzere tüm polislerimizin Polis Haftasını, 10 Nisan Polis Gününü ve Polis Teşkilatımızın 173. kuruluş yıl dönümünü kutluyor, şehitlik mertebesine ulaşan aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.