Yalova

Altınova'da "77 Tuval 77 Fırça Yalova" sergisi

20:58 07 Mayıs 2018
Altınova'da "77 Tuval 77 Fırça Yalova" sergisi

Yalova'nın Altınova ilçesinde, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde "77 Tuval 77 Fırça Yalova" adlı resim sergisi açıldı.

Altınova Belediyesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığının katkılarıyla gerçekleşen serginin onur konuğu, dünyaca ünlü Türk ressam Ahmet Güneştekin oldu. Altınova Belediyesinde düzenlenen sergide 200'e yakın öğrenci eserleriyle yer aldı.

Altınova Belediye Başkanı Metin Oral, serginin açılışında yaptığı konuşmada, ressam Ahmet Güneştekin'in Türkiye'nin gururu olduğunu söyledi.

Belediye olarak sanatsal faaliyetler düzenlemeye devam edeceklerini belirten Oral, "Bu tür etkinliklere her türlü destek vereceğiz. Buraya gelen ve katkılarını sunan herkese teşekkür ederim." dedi.

Ressam Güneştekin de bu tür etkinliklerin önemine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Sanatın tamamı metropollere sıkışıp kalmışken ilçelerin bu tur etkinlikler düzenlemesi çok çok önemli. Umarım bu etkinlik önümüzdeki yıllarda geleneksel hale gelir. Biz de destek vermeye çalışırız. Gördüğüm kadarıyla Altınova ilçesinde çok büyük sanatsever kitle var, sanata ilgi var. 77 olarak düzenlenen resim etkinliğine neredeyse 200'e yakın başvuru olmuş. Bu beni bayağı şaşırttı ve mutlu etti. Bu yıl bir başlangıç yapmak istemişler. Bana gelip bu projeyi anlattıklarında ben de destek olmak için buraya geldim."

Sergi açılışına Altınova Kaymakamı Zafer Engin ve AK Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak da katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.