Yalova

Altınova'da selden zarar görenlerin yaraları sarılıyor

15:36 31 Mayıs 2018
Altınova'da selden zarar görenlerin yaraları sarılıyor

Altınova Belediyesince geçen hafta etkili olan şiddetli yağışın ardından başlatılan hasar tespit çalışmaları kapsamında ilçe genelinde 55 ikametin selden etkilendiğini, 12 seradaysa yaklaşık 3 milyon liralık hasar oluştuğu bildirildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, hasar tespit çalışmalarının aralıksız sürdürüldüğü belirtilerek, sel felaketinde oluşan hasarın ciddi boyutlara ulaştığı ifade edildi.

Altınova genelinde toplam 55 ikametin selden etkilendiği aktarılan açıklamada, 12 serada yaklaşık 500 bin bitkinin zarar gördüğü, zararın ekipmanlarla birlikte yaklaşık 3 milyon lirayı bulduğu kaydedildi.

Yalova Valiliği, Altınova Kaymakamlığı ve Altınova Belediyesi ekiplerinin ilçe genelinde hasara uğrayan ev, iş yerleri, seralar ve tarım alanlarında hasar tespitlerine devam ettiği ifade edilen açıklamada, ortaya çıkan olumsuzlukların giderilmesi için Altınova Belediyesi ekiplerinin seferber olduğu vurgulandı.

Altınova Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Ufuk Kocatepe'nin de görüşlerine yer verilen açıklamada, "Yoğun yağmur yağışı sonucu oluşan selden etkilenen ev ve iş yerlerinin tespitine devam ediyoruz. Belirlenen ev ve iş yerlerine gerekli yardımlara başladık. Evlere gıda yardımlarımız da sürüyor." ifadesi kullanıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.