Yalova

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

13:49 16 Temmuz 2018 1 Yorum Var
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, "15 Temmuz'u hesaplayanlar, günler, aylar, hatta yıllar öncesinden bu hesapları yapmıştır. Hatta hesaplayamadıkları da olmuştur. Canını bu vatan için siper eden 251 şehidimizi hesaplamamışlardır." dedi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Yalova Üniversitesi Rektörlüğünce Raif Dinçkök Kültür Merkezinde düzenlenen panelde konuşan Yılmaz, Türk halkının 15 Temmuz'da verdiği mücadelenin önemine değindi.

Yılmaz, şunları kaydetti:

"15 Temmuz sadece milli iradeye değil, devletimize, milletimize, birlik ve beraberliğimize, şanlı ordumuza, mukaddes değerlerimize yapılmak istenen hain bir kalkışmadır. Bu hain kalkışmayı durduran, bertaraf eden, devletimizle birlikte aziz milletimiz olmuştur. 15 Temmuz'u hesaplayanlar, günler, aylar, hatta yıllar öncesinden bu hesapları yapmıştır. Hatta hesaplayamadıkları da olmuştur. Canını bu vatan için siper eden 251 şehidimizi hesaplamamışlardır. Sadece 251 şehidimiz değil bu vatanı bize vatan yapan yüzbinlerce şehidimizi de hesaplayamamışlardır. ‘Söz konusu vatansa gerisi teferruattır.’ diyen gazilerimizi de hesaplayamamışlardır."

- "Planlan olaylar 15 Temmuz'dan önce başladı"

Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci de 15 Temmuz'da yaşananların asla unutulmayacağını dile getirerek, "Türkiye'nin genç dinamik nüfusu, zenginliklerle dolu coğrafyası, stratejik konumuyla dünyada etkin olmasını istemeyen güçler, Türkiye'nin önünü kesmek için Irak, Suriye, Yemen, Libya'da olduğu gibi servetlerini onlara kaptırmış, silahlarını birbirine çevirmiş, ülkesini kan gölüne çevirmiş bir ülke haline getirmek istediler." ifadesini kullandı.

Türkiye üzerinde planlan olayların 15 Temmuz'dan önce başladığını kaydeden Cebeci, şöyle konuştu:

"Bu hadiseler zinciri Gezi olaylarıyla başladı. Kobani ayaklanmasıyla devam etti. Çukur savaşlarıyla doruğa çıktı. Seçim numaralarıyla sonuç alınmak istendi. Alınamayınca son darbe anlamında işte bu darbe girişimini yaptılar. Bu sıradan bir cemaatin oyunu veya oyuncağı falan değildir. Ardından Türkiye düşmanı, uluslararası güçlerin oyuncağı, maşası haline gelmiş içeride çok iyi organize olmuş, hatta semirtilerek, şımartılarak uluslararası boyutta bir güç ve genişlik kazanmış bu ihanet çetesi aslında sadece işin görülen maşa kısmıdır."

Panelde Müftü Turgut Açari, gazeteci yazar Muhsin Sevencan da birer konuşma yaptı.

YORUMLAR

1 Yorum Var
  • Adalet 5 yıl önce Şikayet Et
    15 Temmuz Anma Günü belki de; 10-15 Temmuz günleri olup, SON GÜN YÜRÜYÜŞ ve PROGRAMLAR UYGULANMALI
    Cevapla İlk beğenen sen ol
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.