Kahramanmaraş

Genç mimardan sıra dışı cami projesi

09:56 27 Haziran 2020 15 Yorum Var
Genç mimardan sıra dışı cami projesi
İÇERİĞİN DETAYI

YORUMLAR

15 Yorum Var
  • Mansur 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah Razı Olsun. Mimar Kızımızdan .Yapılan GÜZEL ŞEYLER TAKDİR ETMEK LAZIM. ALLAH EMANET OLUN.
    Cevapla
  • yavuz 3 yıl önce Şikayet Et
    çok güzel olmuş. içerisi ferah olur. Caminin farkı içerinin ferah olması. Ellerine sağlık.
    Cevapla
  • Suat 3 yıl önce Şikayet Et
    Kadınları inşaat işlerinde Kadın Mimar, Kadın Şantiye Şefi yanında Kadın Beton Ustası, Kadın Demirci Ustası , Kadın Sıvacı ve Kadın Amele olarak ta görmek isteriz ama yapmazlar .(Kadınların çalışmasına karşı değilim ama bu işsizlikte kadınların biraz geri çekilmesinden yanayım.Eğer çalışmak istiyorlarsa Kadın fıtratına uygun Öğretmen, Doktor, Hemşire, Belge işlerinin yapıldığı yerlerde görelim ağır işlerden ve sanayiden ellerini geri çeksinler. )
    Cevapla
  • uçaksavaroğulları 3 yıl önce Şikayet Et
    sarı baret mimar mı?
    Cevapla
  • ayşe 3 yıl önce Şikayet Et
    Özgün denemelerinizi başka eserler üzerinde uygulayın . Lütfen camilerimize ve muhteşem mimarisine dokunmayın. başka eser yapsaydınız o kadar para ve emek israf olmazdı. Yazık olmuş onca emek ve paraya.
    Cevapla
  • Tüzüngüven 3 yıl önce Şikayet Et
    Yani kendinizce haklı olabilirsin ama artık yetmez mi yapılanı tekrar tekrar yapmak zaten yüzyıllar önce o mimariler yapılmış artık bizde yeni birşey yapmamız lazım değil mi ? Harika olmuş emeğinize sağlık mimar hanım
    İlk beğenen sen ol
  • kırmızı 3 yıl önce Şikayet Et
    namaz kılalım da mimarisi tarihiymiş, moddernmiş farketmez. ayasofyada kiliseden bozma . namaz kılınsın yeter
    Cevapla
  • Ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu ne Allahini seversen ya. Burda kıldığım namazdan feyiz alamam ben.
    Cevapla
  • Selim 3 yıl önce Şikayet Et
    Güzel olmuş. Ellerinize emeklerinize sağlık. Bayan arkadaşların toplumumuza böyle eserler kazandırması çok güzel bir şey. Evet mevcut sistem için, bayan mimar-mühendislerin önünü açmıyorlar diyebiliriz ama değişim yavaş oluyor. Sabır gerekiyor. Endüstride kötü niyetli insanlar var muhakkak ama iyi niyetli, ikna edilmesi gereken insanlar daha fazla ve bu tür projeler kesinlikle bu ikna prosesinde çok iyi rol oynayacaktır. Haydi bakalım erkek başmühendis ve başmimarlar. Böyle yetenekli bayanlarımızın önünü açın, onlara güvenin ve sabırlı olun, bilin ki biz erkek mimar-mühendisler analarımızdan tecrübeli doğmadık, öyle bir ayda, bir yılda da tecrübe sahibi olmadık. Bunun için yıllar gerekli.
    Cevapla
  • Osman6 3 yıl önce Şikayet Et
    ingiliz tipi tuğla kullanmış bence daha iyi bir malzeme kullanmalıydı ama yine de güzel
    Cevapla
  • zafer gülten 3 yıl önce Şikayet Et
    valla ben hiç beyenmedim,eski tarz camiler daha güzel....ben bu yapıyı filmlerde gördüğüm -tapınak- lara benzettim.hele minaresi kiliselerdeki çan kulesi gibi,bi çanı eksik.devletin parasını harcayıp yapıyorsunuz,bari Türk ve islam geleneklerine uygun yapın,Selçuklu mimarisiymiş,Selçuklu zamanında böyle cami varmıydı.
    Cevapla
  • Mümin 3 yıl önce Şikayet Et
    Bir mimar, bir binayı tasarlarken, tasarladığı binanın litarütürünü yemiş, içmiş olması gerekir. bu sıradan bir bina için geçerlidir. Eğer bir mabet tasarlayacaksan çok ama çok dikkatli olman gerekir. Yaptım oldu bu benim yorumum diyemezsin kendi kafandan. Açarsın hangi din için mabed tasarımı yapacaksan tüm litarütünü inceler, her şeyine hakim olursun. Katedral yapacaksan iç tasarımda hangi mabedte yapan mimar neyi neden kullanmış öğrenirsin, özümsersin. Cami tarasımı yapacaksan islam mimarisini yer bitirir, Selimiye deki ters lale, endülüsteki mimari vs. ruhuna işler ondan sonra çizmeye başlarsın. her ayrıntısını hayal edersin. böyle kentsel dönüşüm kafası ile mabet inşa edilmez.
    Cevapla
  • Aynsahra 3 yıl önce Şikayet Et
    Farklılıklar elbet güzeldir. Mekanlarda insanın ruhunu yansıtan güzellikte olursa değerlidir. Camiler gönüllerimizin Yaradanın huzuruna açıldığı mekanlardır. Bubsebeble yaparken bunları düşünmek lazım gelir vesselam.
    Cevapla
  • Consraction 3 yıl önce Şikayet Et
    Gayet başarılı ve güzel olmuş. Cemaati bol olsun İnşaAllah
    Cevapla
  • vay be arkadaş 3 yıl önce Şikayet Et
    ne güzel bir cami yapmış kız.tebrik edeceğinize yermişsiniz! yahu size desem ki al şu 3 taşı üst üste koyun inanın onu bile beeremessiniz ama şurda yorum yazayımda dursun diye yazıyorsunuz..camiiye gitmeyen camii yüzü görmeyen kalkmış eleştirmiş..camii demek toplanılanyer demek bu kadar mı beyniniz kıt..caminin şekli şemali önemli değil gidip orda ibadet edeceğinize burda ötmüşsünüz ..kime dediğimi onlar anlamıştır
    Cevapla
  • Emin Hoca 3 yıl önce Şikayet Et
    Bâri minaresini minare gibi yapsaydınız...
    Cevapla