Sivas

Sokak köpekleri hayati risk oluşturuyor, uzman köpek yetiştiricisi anlattı

12:57 27 Nisan 2022 15 Yorum Var
Sokak köpekleri hayati risk oluşturuyor, uzman köpek yetiştiricisi anlattı
İÇERİĞİN DETAYI

YORUMLAR

15 Yorum Var
  • İsminiz 2 yıl önce Şikayet Et
    Sokaklar büyük baş saldırgan hayvanlardan kurtarılmalıdır. Köpekler sokaklardan toplatılmalı ve barınaklarda uyutulmalıdır. Başka bir çaresi yok maalesef. Uzakdoğu ülkeleri gibi onları yiyemeyiz. Onun için uyutmak daha iyi. Acı da çekmezler.
    Cevapla
  • HASANA 2 yıl önce Şikayet Et
    bunu bilmek içi uzman olmaya gerek yok ki.
    Cevapla
  • sems 2 yıl önce Şikayet Et
    İslâm bilginleri, avlanmanın yanı sıra ihtiyaç duyulan diğer alanlarda kullanılmak üzere köpek beslenmesinin câiz olduğu, ihtiyaç olmadığı halde evde köpek beslenmesinin ise doğru olmadığı görüşündedirler. BİRAZDA BU PENCEREDEN BAKILSA NASIL OLUR.
    Cevapla
  • Perihan 2 yıl önce Şikayet Et
    Şehirlerde evde köpek besleyenler Hürriyet'ten yoksun bırakma zulmetme suçundan yargilanmali. Bunlar hasta insanlar tedavi edilmeli insanlasmalilar.
    Cevapla
  • esas 2 yıl önce Şikayet Et
    Malesef hayvan severiz diye yeri göğü inleten ne olduğu bilinmeyen kişiler dernekler hükümeti, belediyeleri ve insanları baskı altına alıp bu hayvanlara müdehale edilmesinin önüne geçti hele CHP'li bir belediyenin kısırlaştırmadan sonra organları dışarı sarkan bir köpeği taburcu edip ortalığa salması daha da sıkıntı üretti. Gerçi İBB'nin adalardan bakılacak diye aldığı 1000 den fazla at halen kayıp sesleri de çıkmıyor. Ama adam gibi bir kısırlaştırma politikası tek çare. Bu görev belediyelerindir. Belediye barınaklarına o kadar para ve mama akıyor ne oluyor bunlar.
    Cevapla
  • Serdar 2 yıl önce Şikayet Et
    Köpekler toplatılıp Tayland'a ihraç edilsin. Hem iyi bir gelir kapısı olur hem de oradaki açlar doyurulmuş olur. Kimse bana hayvan hakları mavalı okumasın. Koyunun kuzunun hakkı yok mu, tamam onları Müslümanlar yiyor, bırakın köpekleri de başka dinden olanlar yesin, yasak mı var.
    Cevapla
  • 16 Hüdavendigar 2 yıl önce Şikayet Et
    Koyun kuzu Allahın helal kıldığı hayvanlar, köpek ise necis ve haram. Haram olan bir şeyi Müslüman nasıl tavsiye edebilir?
    İlk beğenen sen ol
  • Yavuz 2 yıl önce Şikayet Et
    Bay kemal vatandaş aç diyor ama özellikle ihtiyarlar paket paket mama alıp cennete gideceğim diye kedi köpek besliyor
    Cevapla
  • hırçın 2 yıl önce Şikayet Et
    Doğanın programı bizden çok farklı çalışıyor,siz aç kalmasın diye sokak hayvanlarına torba torba yiyecek verirseniz,bu bolluğa göre doğum yapar çünkü beslenme sorunu yok ve bedenen buna çok hazır olur.Mevcut olana bakamazken sayının kontrolsüz artmasına büyük katkı yapıyorsunuz ve bu sorunlarıyla katlanarak büyüyor.Yiyeceği az bulan hayvan değil ağaçlar da aynısını yapıyor,az verir..Her yerde mama yığınları,imkanınız varsa farklı alanlarda yardım yapın,saygılar
    Cevapla
  • Songar 2 yıl önce Şikayet Et
    Sokak hayvanı popülasyonu artmış. Açlıkları probleme neden oluyor. Çok önceden tespit ve önlem alınmalıydı. Belediyeler öldürmeden çözüm üretmeli.
    Cevapla
  • toto 2 yıl önce Şikayet Et
    o çocuk katili putbill ler demi itilip kakılmış köpek oluyor.
    Cevapla
  • musa 2 yıl önce Şikayet Et
    Maalesef belediyeler ve hükümet, çocukların köpeklerden kıymetli, köpeklerin yaşam alanlarının da insanlarla aynı alanlar olmayacağını öğrenemedi.
    Cevapla
  • Rasim 2 yıl önce Şikayet Et
    Artvinde insanlardan fazla köpekler var .Belediye parasızlıktan birşey yapamıyor. barınaklar için halk bir fon kursun belki faydalı olur
    Cevapla
  • Musa 2 yıl önce Şikayet Et
    Üsküdar güzeltepe mahallesi ganimet sokakta 2 çocuk aynı köpek grubu tarafından ısırıoldı ve belediyenin yaptığı hiç bir şey yok. Yazıklar olsun.
    Cevapla
  • abdullah 23 2 yıl önce Şikayet Et
    belediyeler bu işe çok acil çözüm bulmalı, belediyelere hayan barınağı yaptırma zorunluluğu getirilmeli. her belediye kendi bölgesinde dolaşan başı boş köpeklerden dolayı sorumlu olmalı.arnavutköyde sokakta insandan çok köpek var.
    Cevapla
  • 2023s 2 yıl önce Şikayet Et
    Sokak köpekleri büyük tehlike.Insanları çip takarak kontrol altına almaya çalışanlar.bu uygulamayı köpeklerdede uygulayabilirler.Bo konuyu yetkililerin çözmesi gerekir.
    Cevapla