Antalya

Antalya'da bir girişimci üretti! Yakıtsız çalışan jeneratör için patent bekleniyor

11:06 21 Temmuz 2022 15 Yorum Var
Antalya'da bir girişimci üretti! Yakıtsız çalışan jeneratör için patent bekleniyor
İÇERİĞİN DETAYI

YORUMLAR

15 Yorum Var
  • doğrucu 1 yıl önce Şikayet Et
    Abicim sen ohm kanununu biliyormusun birde öyle bir anlatıyorsun ki. Con ahmet aklıma geliyor seni gördükçe .
    Cevapla
  • tanlmslz 1 yıl önce Şikayet Et
    arkadaşlar mevcut jeneratörlerde ilk hareketi aküden alıp fosil yakıt yakarak enerji üretiyor aküyü bu kadar neden sorun haline getiriyorsunuz adam ilk kullanılan akü enerjisinden başka birşey kullanmadan elektrik üretiyor tebrik etmek lazım helal olsun devlet sahip çıksında enerjinin çok önemli olduğu dünyada yabancılara kaptırmayalım bu girişimci mucitimizi.
    Cevapla
  • A.demirel 1 yıl önce Şikayet Et
    bunun daha iyisini de yaparsınız inşaalah
    Cevapla
  • BERK BARAN 1 yıl önce Şikayet Et
    12 volt 100 amper akü gücü 1200 watt yani 1,2 KW jenaratör 3 kw üretirse akü bunu 20 dakikada bitirecek sözde 500 watt akü beslemeye verecek tekrar şarj tam dolması için 2,5 saat arada kalan 2 saatlik zamanda enerji nereden gelecek ... bu kadar emek ve zaman ve paraya yazık. Yoksa bu işlere kafa yormak ve birşeyler yapmaya uğraşmak güzel de bazen duygu ve heyecan akıl ve mantığın önüne geçince böyle hatalar olabiliyor. Enerji çevriminde zaten kayıplar da var. Yani bir akünün enerjisi watt veya joule cinsinden çevrimde yüzde yüz alınmaz mutlaka enerji kaybı da olur. (Isı kaybı, sürtünme vb). Keşke bu konudaki akademik bir kurumdan görüş alsaydı.
    Cevapla
  • Yuksel 1 yıl önce Şikayet Et
    Rotor ile motoru birbirine bağlamış arada fazla diye iddia etttigi elektrigi akü den çekiliyor. 12 saat meseleside o zaten akü bitiyor ;) yani aku al inverter bagla 220 yi kullan akü bitince sarj et devam ENERJİ ASLA YOKTAN VAR OLMAZ.
    İlk beğenen sen ol
  • Mehmet Kandemir 1 yıl önce Şikayet Et
    12 Saatte 3 saat dinlenmeye ihtiyaç duyuyorsa bu cihazın testleri henüz yapılmamış.. Soğutma problemi var gibi... Uzun süre kullanımda çabucak bozulacağı malum gibi gözüküyor... Üstünde daha çok çalışılması gerekiyor. Ayrıca bu özelliklere sahip bir cihazın adı jeneratör olamaz.. Tabi başarabilirseler...
    Cevapla
  • Mizah 1 yıl önce Şikayet Et
    Saçma , aküden AC'ye çeviren bir sürü alet var. Bu buluş değil ki deli saçması. Ha şimdi bazı magandaların bu yoruma saldıracağını duyuyorum. Cehalet en büyük düşmanımız . Ve bu yorumu bir elektrik elektronik mühendisi yapıyor. Yoktan var etmek Allah'a mahsus. Enerji üretiliyorsa başka yerden tüketiliyordur. Bu fiziğin en temel ispatlanmış kanıtlanmış kanunudur. Yani adetuAllah.
    Cevapla
  • Deli 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir maddde kullanilmadan olmaz enerji yoktan varolmaz.Tuketilenin ne oldugu aciklanmali hava bile olsa bir sey tuketiliyordur
    İlk beğenen sen ol
  • Seyirci 1 yıl önce Şikayet Et
    Otomobil motoru olarak kullanılabilir mi
    Cevapla
  • Şevket 1 yıl önce Şikayet Et
    Adam üretmiş yahu daha neyi tartışıyorsunuz. Üstelik anlatımında mantıksız bir hususta yok yani. İlk defa çalışırken aküden güç alıyor. Daha sonra ürettiği elektriğin bir kısmını jeneratörü çalıştırmak için kullanıyor. Fazlasını kullanıma sunuyor. Tebrik etmek lazım.
    Cevapla
  • yusuf 1 yıl önce Şikayet Et
    maalesef biz boyleyiz yabanci icat etse adamlar yapmis bizden biri yapinca bu, olmamis calismaz. adam diyorki 12 volt 100 amperlik aku sadece calistirmak icin gerekli ondan sonra bir yakita veya hicbir enerjiye ihtiyac duymuyor. adam yorum yapmis aku ancak 2.5 saat yetermis. o kadar biliyon sen yap ama yook sadece elestir.
  • maşallah 1 yıl önce Şikayet Et
    maşallah. bu kişiye sahip çıkılmalı. araştırması desteklenmeli. şayet bu jenaratör az bir enerji ile çalışıp yüksek enerji üretiyorsa kış aylarında elektirikli kombi kullanılmak sureti ile baya bir tasarruf sağlanmasına imkan verir. aylık 700 tl lik doğal gaz yakılan bir kombi yerine elektirikli kombi ile fatura 30 tl civarına düşebilir.
    Cevapla
  • Cafer 1 yıl önce Şikayet Et
    Burda akü makinayı çalıştırıyor makinada çalışınca aküyü besliyor bence umut verici bir buluş,bunu illa gevurmu yapması lazım ilerde daha dahada geliştirilebilinir.
    Cevapla
  • SERKAN 1 yıl önce Şikayet Et
    inş bu sistemi devlet sahiplenir büyüklere yem olmaz.. efsane müthiş bir alet.. daha büyükleri yapılsa türkiyenin ihtiyacı olan enerji borunu biter...
    Cevapla
  • Sakaryalı Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    Enerji sakınımı kanuna göre; Yoktan enerji var edilemez.(Akü biter iş biter.)
    Cevapla
  • abuzer 1 yıl önce Şikayet Et
    adam yapmış çalışıyor her şey ortada .bizi geliştirmeyen aha şu olumsuz kanunlar.neymiş akü bitince iş bitermiş ,sakaryalı akü niye bitsin üretilen akım aküyü sürekli besliyor.
  • TURGAY 1 yıl önce Şikayet Et
    amcam bilinen tüm fizik kurallarını bir çırpıda yerle bir etmiş...
    Cevapla
  • cevdet 1 yıl önce Şikayet Et
    enerji bakanı teknoloji bakanı nerde
    Cevapla
  • dar gelirli. 1 yıl önce Şikayet Et
    şaka mısınız
    Cevapla