İstanbul

İstanbul'da ev sahibinden zam dehşeti! Kiracısının kapısını balyozla kırıp, evi dağıttı

09:56 19 Kasım 2022 15 Yorum Var
İstanbul'da ev sahibinden zam dehşeti! Kiracısının kapısını balyozla kırıp, evi dağıttı
İÇERİĞİN DETAYI

YORUMLAR

15 Yorum Var
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Adam balyozla kırmakta haksız olabilir ama kirayı az bile yükseltmiş kusura bakmayın ama bagcılar gibi bir yerde çok ucuza oturuyorsunuz .oralarda en az 4 5 bin olmuş.adamı bunaltmışsınız demekki
    Cevapla
  • Balta 1 yıl önce Şikayet Et
    Senin gibi vicdansızlar asıl fırsatçılık yapiyor
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Boyle ev sahiolerinin katli vaciptir. Bunlar insan değil hayvan bile olamazlqr. Allah böylelerinin belasını versin.
    Cevapla
  • Seko 1 yıl önce Şikayet Et
    Ya Allah'ını seversen 2000 TL ne olacak gözünü seveyim otur gitsin ne uğraştıryorusn
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    ev sahibi haklı devletin aldığı 100 de 25 sınır haksız hukuksuz. mahalle mahalle raic bedel belirlemeli synı yerde biri 1500 digeri 7500 kira veriyor bunun neresi adalet.Bin beşyüz veren adamın evine çökmüş demektir.
    Cevapla
  • hoca 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülkede ev sahiplerinin ev kiralaması yasaklansın. Merkezi şirketler konuyu devralsın ve hem kiralar hem de artışlar resmi kayıt altına alınsın. Şirket dışında ev kiralamaya kalkanlar da ağır şekilde cezalandırılsın. Öyle görünüyor ki ev sahibi de kiracı da olmayı beceremiyoruz. En garanti yöntem bu
    Cevapla
  • Explorer 1 yıl önce Şikayet Et
    ev sahiplerinin evine resmen çöken kiracılara yaptırım gelmesi lazım
    Cevapla
  • Kiracılık Zor 2 1 yıl önce Şikayet Et
    5 yılı dolduran kiracının kirası bölgedeki emsal kiralar seviyesine çekilir. Ama bu bile hukuki anlamda kesin bir yaptırım taşımaz. Bu ülkede büyük bir kiracı nüfusu mevcut ve ihtilaf durumunda kanunlar genelde kiracıdan yanadır. Diğer bir şey okuyucuların çoğu ev sahibinin kira artırma isteği ile daha sonrasında başvurduğu zorbalığı ve kul hakkına tecavüzü ayırt etmeden ev sahibini doğrudan haklı bulması. Ev sahibi kirayı daha fazla artırmak isteyebilir. Ama bu talebi savunmak ayrı, zorbalık, haneye tecavüz, tehdit, haneye zarar verme, hakaret etmenin savunulması apayrı bir şey. Bunu ayırt etmedikçe at izi it izine karışır durur.
    Cevapla
  • dede 1 yıl önce Şikayet Et
    ev sahipleir tapuytu kiracya teslim etsin gitisn. engellilik üzeirnden duygu sömürüsü yapam. ayıp. be. kiracı değil gaspçı.. kanun da bu konuda mülk sahipleirne haksızlık eidyor. ne bu ya.
    Cevapla
  • Türk milliyetçisi 1 yıl önce Şikayet Et
    Bazi cahil yorumcular enflesyon %83 iken devletin kira zammi %25 sabit tutmasını eleştirmiş kira zammi gerçekleşen %83 göre hesaplanmıyor gerçekleşen yillik tefe ve tüfe ortalaması ile hesaplanıyor sanirsam Ekim enflesyonu ile kiralarda hesaplanan tefe tüfe ortalaması %52 yani kiraci %52 olan kira zammindan fazla zam yapılmaz yapanları tüketici mahkemesine verin yüzde yüz kiracı hakli çıkacaktır cahil yorumcular gerçekleri bilsin diye hatırlatayım istedik
    Cevapla
  • Kiracılık Zor 1 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu habere yorum yapanların büyük kısmının kiracılık ve kira hukuku hakkında yeterli bilgi sahibi olduğundan şüpheliyim. Epey bir kişi kira fiyatları genel seviyesini örnek gösteriyor. Ama bu fiyatlar evi yeni kiralayacaklar için geçerli. Halen kiracı olan ve kirasını yıllık artış oranlarına uygun ödeyenleri bağlamaz. Kaldı ki artış oranı bu yıla özel %25 ile sınırlandırıldı. Ama kiracı ve ev sahibi karşılıklı anlaşırsa kira artışı bu oranın üzerinde olabilir. Ama anlaşmazlarsa ev sahibi kiracısının aylık kirasını istediği gibi artıramaz. Tek istisnası vardır o da kiracının aynı evde 5 yılı doldurması durumudur.
    Cevapla
  • yavuz 1 yıl önce Şikayet Et
    Devlet kendi % 120 değerlenme yapıyor vatandaşa % 25 diyor daha böyle çok olay olur. Kiracı da bunu kullanıyor. 1.250 tl ye köyde bile gecekonduyu vermiyorlar. Doğru olan devlet rayiç bedel tavanı belirlesin. Adaleti devlet başta kendi bozuyor.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ev sahibi napsin herkez 5 bin 6 bin verirken adam 2 teklıf etmeside komik adamin malinami cökecek
    Cevapla
  • Rafet 1 yıl önce Şikayet Et
    Kim bilir o kiracı nasıl bir tavır içindedir. Uç kuruş fazla alırım diye kimse iyi kiracısıyla birlikte evini de dağıtmaz. Kirasını ödemiyor olabilir mi, evlerin 10 bin liraya verildiği şu günlerde ille de 1500 TL de ısrar ediyor mu benzeri sorular akla gelebilir. Allah doğru kiracıyı doğru ev sahibiyle karşılaştırsın. Yine de adamın yaptığı densizlik. Mahkeme diyeceğim ama kötü kiracının istediği o.
    Cevapla
  • Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    Ekonomik şartlar da kimsenin maaşı %200 atmıyor. Devletin %25 komik kiracı 0larak ev sahibim %100 talep etti %80 de anlaştık 5 önce ama yine mızmız yapmaya başladı. Toplum olarak beraber olduğumuzun farkında olmalı ve hepimizin birbirine anlayış göstermesi gerektiğini düşünüyorum
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    ohaaa ya bu kadarı fazla nerde kaldı Müslümanlık
    Cevapla